HUMANI UČENICI U LOZNICI: Skupili milion dinara za lečenje devojčice
Foto: Tihomir Ilić

Učinili mnogo

HUMANI UČENICI U LOZNICI: Skupili milion dinara za lečenje devojčice

Srbija -

U prvom redu bila je Ivana, koja je pratila koncert zadovoljna ukazanom pažnjom

Za lečenje 17-godišnje Ivane Gligorić iz Loznice, obolele od karcinoma, učenici lozničke srednje škole „Sveti Sava“ organizovali su humanitarni koncert i za petnaest dana od prodaje karata prikupili nešto više od milion dinara.Koncert „Zajedno za Ivanin osmeh“ održan je u četvrtak u prepunom Vukovom domu kulture, a prema rečima direktorke škole Gordane Tadić, Loznica je položila ispit humanosti i dobročinstva.U prvom redu bila je Ivana, koja je pratila koncert zadovoljna ukazanom pažnjom.- Sve ovo mi mnogo znači. Ovo što su učinili za mene je neverovatno, osećam se lepo zahvaljući mojim drugovima. Što se tiče bolesti, pozitivna sam, i to je najbitnije - rekla je ova hrabra devojka.

Prodavali ulaznice... Učenici škole „Sveti Sava“
Prodavali ulaznice... Učenici škole „Sveti Sava“

Akciju prikupljanja pomoći pokrenuli su maturanti iz IV5, u koje ide Ivanin brat Ivan, onda su im se priključili i učenici ostalih razreda, a uprava škole pružila je svesrdnu podršku.- Gligorići su skromna porodica koja ćuti o svom bolu i deca su prepoznala da im je potrebna pomoć. Devojka, koja inače nije učenik naše škole, još uvek se leči i posle je očekuje rehabilitacija, što znači da im je potrebno još dosta novca. Deca su za te dve nedelje koliko su bili za štandom sigurno 13 dana temperatura bila pet-šest stepeni i padala je kiša. Njihova volja i energija i Ivanin osmeh znače mnogo. Učenici su prikupili oko 879.000 dinara, a još 122.000 uplatili su na humanitarni račun đaci ostale tri srednje škole, razna preduzeća, privrednici i pojedinci - rekla je pre koncerta Tadićeva.

Podršku Ivani pružila je i Olivera Tešić, koja je pre 17 godina imala istu vrstu karcinoma i uspela je to da prebrodi.Na koncertu su nastupili orkestar Vožd, glumci KUD „Karadžić“, duet Sanja Mavrak i Aleksandra Antonić, Dečji crkveni hor „Sveti Sava“ i Marko Tadić.T. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track