VRŠNJAČKO NASILJE POTRESLO ALEKSINAC: Nokautirao osnovca zbog bureka
Foto: Shutterstock

Agresija

VRŠNJAČKO NASILJE POTRESLO ALEKSINAC: Nokautirao osnovca zbog bureka

Srbija -

Dva đaka OŠ „Vožd Karađorđe“ se potukla u pekari, a kad je jedan dečak pao, drugi ga je šutnuo nogom u glavu

Trinaestogodišnji dečak, učenik OŠ „Vožd Karađorđe“ u Aleksincu, povređen je tokom tuče sa školskim drugom koja je izbila posle svađe zbog užine.Dvojica dečaka su se pokoškala u pekari zbog prvenstva u redu za burek, a sukob je kulminirao pesničenjem i šutiranjem tokom kog je povređeni mališan dobio udarac nogom u glavu. Onesvestio se, pa ga je Hitna pomoć prebacila u nišku bolnicu.Direktor škole Milan Veljković potvrdio je saopštio da je preduzeo sve mere koje su propisane u ovakvim slučajevima.- Prema mojim saznanjima, to se desilo tokom školskog odmora između drugog i trećeg časa, kada su deca otišla do pekare. Kako sam čuo, kada je jedan od njih pao, drugi ga je šutnuo u glavu, posle čega je ovaj izgubio svest. Pritrčao im je nastavnik Nebojša Ćirić i povređenog mališana polio vodom kako bi ga osvestio. Odmah je pozvao i Hitnu pomoć, koja ga je prebacila do niške bolnice. U prisustvu roditelja obavili smo razgovor s maloletnikom koji je povredio dečaka, a obavestili smo i policiju. O daljim koracima odlučićemo nakon sastanka tima za prevenciju i suzbijanje vršnjačkog nasilja - kaže Veljković.Povređeni dečak prebačen je na Kliniku za neurohirurgiju Kliničkog centra, gde je ustanovljeno da ima lakše povrede.- Dečak je pregledan, nije bilo razloga za hospitalizaciju i on je nakon dijagnostike otpušten na kućno lečenje - rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.Policija je saopštila da je obaveštena o incidentu i da su preduzete sve mere i radnje iz njihove nadležnosti.

Centar za socijalni radPOVREĐENI DEČAK JE NAŠ ŠTIĆENIKJasna Nikolić, direktorka aleksinačkog Centra za socijalni rad, saopštila je da je povređeni mališan njihov štićenik.- On se već godinama nalazi u hraniteljskoj porodici. Dobar je đak i nije problematično dete. Odmah smo se uključili čim smo saznali za incident. Dečak je sada ponovo odveden kod lekara, sa njim su hraniteljica i naša ekipa. Još nismo dobili obaveštenje od škole o događaju, tako da ne znamo tačno šta se desilo.

TUČA ĐAKA U ALEKSINCU NA VELIKOM ODMORU: Šutnuo drugara dok su čekali u redu za pecivo

MILICA MILOVANOVIĆ

Dnevne novine Kurir pokrenule su akciju "Stop nasilju" u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i sigurnom kućom. Akciju su podržale i brojne javne ličnosti, a u kampanji Kurira učestvovale su košarkašica Milica Dabović, glumica Kalina Kovačević, novinarka Nataša Miljković i pevačica Seka Aleksić. CECA RAŽNATOVIĆ: Prijavi nasilnika, ko god to bio...
Ovo je poruka PRETUČENE SEKE ALEKSIĆ: Izlaz postoji, potraži ga!
KALINA KOVAČEVIĆ: Nisi ničije vlasništvo!
Dabović: Prvi udarac nikada nije poslednji!
Novinarka Nataša Miljković je prihvatila da za potrebe kampanje odigra ulogu žrtve porodičnog nasilja i pošalje poruku svima koji ga trpe. "Ne čekaj da bude kasno! Ja sam Nataša Miljković i podržavam akciju Kurira. Stop nasilju", jasno je rekla naša poznata novinarka.
Ovim putem vas obaveštavamo da su u cilju sprečavanja nasilja svake vrste otvoreni i dežurni telefonski brojevi na koje svi građani ANONIMNO mogu da prijave nasilnike. BESPLATNI BROJ: 0800-011-011 (radnim danima od 10 do 19 sati) 011/3291-440, 011/2441-521, 011/2456-404 (radnim danima od 10 do 19 sati) 062/304-560 (vikendom i noću od 19 do 10 sati) 192 (MUP) 194 (HITNA POMOĆ) Sigurne kuće: Beograd (3) Kragujevac Niš Vranje Smederevo Pančevo Zrenjanin Novi Sad Sombor Sremska Mitrovica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track