MEŠTANI BAŠAIDA U OČAJU: Lopovi gori od skakavaca, na meti šunke, kobasice, kulen
Foto: Saša Urošev

Kradu sve što im dođe pod ruku

MEŠTANI BAŠAIDA U OČAJU: Lopovi gori od skakavaca, na meti šunke, kobasice, kulen

Srbija -

KIKINDA - Šunke, kobasice, kulen i druge mesne đakonije, na podužem su spisku stvari koje su poslednjih nedelja “dobijala noge” iz domaćinstava Bašaida kod Kikinde.

Ojađeni meštani, pola u zbilji a pola u šali, kažu da su lopovi gori od afričkih skakavaca i da nimalo nisu izbirljivi:

- Lopovi su nekoliko puta ispraznili mojoj baki kompletan frižider i zamrzivač. Ona stanuje nedaleko od mene. Dok je spavala, nezvani gosti slobodno su se šetali po kući- ogorčen je Goran Volarov.

On, ali i meštanka Snežana Džajski, ne mogu da se otmu utisku da lopovi najrađe atakaju na staračka domaćinstva:

-Selo je uplašeno. U poslednjih mesec dana, skoro da nema kuće u kojoj nije bilo provala. Počeli smo sa prvim mrakom da zaključavamo kapije- priznaje nevoljno ona.

Predsednik MZ Bašaid, Zoran Petrović, rezignirano konstatuje da zakon lopovima ide na ruku:

- Oni su socijalni slučajevi. Kad budu uhvaćeni, na sudu ne mogu da nadoknade štetu. Ni sa pokradenima nije bolje. Strahuju da idu na sud, jer ne znaju šta će biti posle- veli Petrović.

Pritužbe meštana Bašaida nisu promakle nadležnima, pa je pre nekoliko dana u tom selu održana sednica Odbora za bezbednost Skupštine AP Vojvodine. Sednici su prisustvovali i zvaničnici lokalne samouprave, predstavnici PU Kikinda i nadležnih institucija. Sa ovog skupa je poručeno da će se ovoj pojavi stati na put i da je bezbedonosna situacija u Vojvodini povoljna:

- Ne možemo da dozvolimo narušavanje bezbednosti građana Vojvodine. Uradićemo sve da se njihova bezbednost poboljša- poručio je Miroslav Španović, predsednik Odbora za bezbednost Skupštine AP Vojvodine.

Gradonačelnik Kikinde, Pavle Markov, ukazuje da je za energičnije rešavanje ovog problema neophodna izmena postojeće zakonske regulative:

-Dobro je što se uskoro očekuje prijem u službu novih policijskih službenika. To znači da će pripadnici kikindske policije biti prisutniji u selima- rekao je Markov. Krađa nisu pošteđeni ni meštani drugih sela kod Kikinde. Krade se bukvalno sve, od hrane, odeće sa štrika, bele tehnike, alata, kazana za pečenje rakije, pa čak i kompletnih kupatila iz nenastanjenih kuća.

S.U.

Iz lonca mu ukrali supu i pile

U anale najbezobzirnijih krađa ušla je ona koja se pre nekoliko godina dogodila u Mokrinu.

Jednom meštaninu, strastvenom pecarošu i moleru, neko je iz lonca ukrao supu i pile. Kad se vratio iz ribolova, zaprepašćeni Mokrinčanin je na kuhinjskom stolu, zatekao prazan lonac. Krađu nije prijavio policiji, uz obrazloženje da oni imaju pametnja posla. Srce mu je, ipak, slomiila prethodna krađa. Lopovi su mu nešto ranije ukrali papagaja Boru.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 28.03.2014

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track