NOVOSAĐANKA ŽIVI SVOJ SAN I SVI JOJ ZAVIDE: Čuva decu na brodu, putuje svetom i uživa za sve pare!
Foto: Printscreen Facebook

Živela na pučini

NOVOSAĐANKA ŽIVI SVOJ SAN I SVI JOJ ZAVIDE: Čuva decu na brodu, putuje svetom i uživa za sve pare!

Srbija -

Lepa Novosađanka Tijana Arsić (27), protekle godine je živela na pučini i u lukama nekih dalekih zemalja.

Monotonoj i jednoličnoj svakodnevici odlučno je okrenula leđa, da bi je zamenila dinamikom, luksuzom i neizvesnošću koje rad na prekookeanskom kruzeru donosi.

Do sada je odradila dva ugovora od po šest meseci, pa kaže da je taj posao relativno nov za nju, iako joj se često čini da traje mnogo duže.

"Osnovni razlog zbog kog sam otišla na brod bila je moja dugogodišnja želja da proputujem svet. I zaista mislim da nema boljeg načina od ovog da se za kratko vreme obiđe toliki broj gradova i zemalja. To je zaista jedan poseban svet", objašnjava Tijana.

Ljudi koji rade i žive na brodu, većinu vremena provode negde nasred okeana, među pripadnicima različitih nacionalnosti.

"Zapravo se sve čini kao jedan svet u malom. Brod je stalno živ, neprestano sve vrvi od turista i zaposlenog osoblja, i prilagođavanje na takav način život je sam po sebi veliki izazov", kaže atraktivna Novosađanka.

Uobičajeno je da putovanja traju oko nedelju dana, a Tijana nikako ne može da se navikne na uzburkano more i jake talase. Na posao se, međutim, brzo navikla.

"Ja sam nešto poput bebisiterke na brodu. Radim sa decom u kampu, čuvam ih i imam čitav program raznoraznih aktivnosti namenjenih različitim uzrastima kojima ih animiram. Imajući u vidu da zadržati njihovu pažnju duži vremenski period može biti izuzeto zahtevno i zamorno, moj radni dan je najčešće vrlo intenzivan i iznurujući", priča ova devojka.

Ipak, najbolji trenuci su joj kada nije na brodu.

"Kada je brod u luci, poput drugih turista, i mi možemo da odemo u obilazak i šetnju. Boravak na tim plažama i ulicama je nešto što ću dugo pamtiti. Čini mi se da ne mogu da se setim svih mesta koje sam zahvaljujući ovom poslu posetila i videla, ali Aruba je za mene nešto posebno. Prelepo je mesto, i iskreno se nadam da ću imati prilike da ga ponovo posetim", kaže Tijana.

A kada je na brodu, ima svoje omiljeno mesto na kom provodu najviše slobodnog vremena.

"Često odem u teretanu, ali kabina mi je definitivno omiljeno mesto jer tu mogu da pobegnem od konstantnog haosa koji vlada na palubama, da se odmaram i opuštam", priznaje Novosađanka.

Često je hvata nostalgija jer, kako kaže, nije lako biti odvojen od porodice, prijatelja i svega poznatog tako dugo.

"Nekako nalazim načine da izađem na kraj sa tim, naročito zahvaljujući drugarici sa kojom živim i radim, a koja je takođe iz Srbije. A pored toga, pomislim na sve lepe stvari koje mi je ova odluka i ovaj posao doneo, i bude mi lakše", objašnjava Tijana.

Dodaje i da je život na brodu dosta promenio, iako toga nije bila svesna u početku.

"Primetila sam da sada više cenim slobodno vreme koje imam, i slobodu generalno, jer na brodu ima ogroman broj raznoraznih pravila koje ne smeš da prekršiš, a koja te istinski sputavaju", zaključila je Tijana.

(FOTO) ŽIVOT SRPSKE SEKSI STJUARDESE: Pare su mi nebitne, imam ih i u Srbiji, a putujem zato što...

(VIDEO) HRABRI ZA MEDALJU: DRUGARI iz BEČEJA kreću JUGIĆEM put MONGOLIJE! A, razlog je NEVEROVATAN

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

11 sportistkinja zbog kojih nam je I NA SNEGU VRELO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track