LIKOVNA KOLONIJA U HRAMU SVETOG JOVANA: Za bolesnu decu sakupljeno 6.950 evra i 164.000 dinara
Foto: Promo

Ktitor, Dragan Marković Palma

LIKOVNA KOLONIJA U HRAMU SVETOG JOVANA: Za bolesnu decu sakupljeno 6.950 evra i 164.000 dinara

Srbija -

Spuštena je zavesa na Prvu likovnu koloniju, koja je od 12. do 14. maja održana u porti Hrama Svetog Jovana Krstitelja u Končarevu kraj Jagodine.

Poslednjeg dana, nakon što su slikari i vajari, a bilo ih je 26 iz cele Srbije, završili svoja dela, privrednici i ugledne ličnosti iz Jagodine otkupili su sve njhove radove i ukupan prihod ove humanitarne akcije je 6950 evra i 164 000 dinara.

Foto: Promo
Foto: Promo

„Sedam porodica sa teritorije Jagodine, čija su deca bolesna, dobilo je po 992 evra i po 23 500 dinara od prodatih slika. Želim da se zahvalim umetnicima na njihovom radu i učešću na Prvoj likovnoj koloniji u Končarevu i ovoj humanitarnoj akciji. Takođe želim da se zahvalim privrednicima, mojim prijateljima, koji su izdvojili vreme da dođu na ovu prodajnu izložbu i kupe slike, kako bi mogli da pomognemo porodicama čija su deca bolesna. Naš stav je da te porodice i decu ne slikamo, jer ne želimo da ova humanitarna akcija bude politički marketing. Samo ćemo da objavimo inicijale dece koja su dobila novac od prodatih slika. Ja kao čovek i mogu slobodno da kažem humanista, jer sam 1990. godine osnovao Fond „ Treće dete“ u Pomoravskom okrugu, čiji su aktivisti obilazili porodice gde je rođeno treće i naredno dete i pomagao tim porodicama, siguran sam da će ovaj novac značiti za ovih sedam porodica", izjavio je ktitor Hrama Svetog Jovana Krstitelja u Končarevu kraj Jagodine Dragan Marković Palma.

Foto: Promo
Foto: Promo

Po 992 evra i po 23 500 dinara dobile su porodice sledeće dece: S.G. 2011. iz Kolara kraj Jagodine, boluje od cerebralne paralize, D.J. 2011 iz Jagodine, boluje od cerebralne paralize, A.D. 2002. iz Donjeg Račnika kraj Jagodine, izvršena je transplantacija bubrega i boluje od epilepsije, I.S. 2000. iz Jagodine, boluje od karcinoma, V.S. 2009. iz Jagodine boluje od cerebralne paralize, A.S. 2015 iz Jagodine ima urođenu srčanu manu i V.V. 2016 iz Jagodine boluje od cerebralne paralize.

Svi umetnici, slikari i vajari izrazili su zahvalnost Crkvenom upravnom odboru Hrama Svetog Jovana Krstitelja u Končarevu na odlično organizovanoj Prvoj likovnoj koloniji i zadovoljstvo što su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji i dali svoj doprinos porodicama čija su deca bolesna.

Foto: Promo
Foto: Promo

Likovna kolonija u Končarevu postaće instuticija.

OTVORENA LIKOVNA KOLONIJA U PORTI HRAMA U KONČAREVU: Sav prihod od prodatih slika ide bolesnoj deci

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track