APEL NIŠLIJAMA: Ako vas ujede krpelj, ne zovite HITNU već idite kod LEKARA
Foto: Thinkstock

Pomoć potražite u Domu zdravlja

APEL NIŠLIJAMA: Ako vas ujede krpelj, ne zovite HITNU već idite kod LEKARA

Srbija -

NIŠ - Niška Hitna pomoć pozvala je građane da se zbog ujeda krpelja za pomoć ne obraćaju toj službi već da se obrate izabranom lekaru u Domu zdravlja.

U Hitnoj pomoći u Nišu kažu da se poslednjih dana povećao broj ujeda krpelja, ali da taj ujed ne predstavlja urgentno stanje i da se lekarima Hitne oduzima vreme čime se ugrožava život pacijenata kojima je pomoć hitno potrebna.

Prema rečima lekara te ustanove, građani će moći da dobiju kompletnu terapiju kod ujeda krpelja kod izabranog lekara u Domu zdravlja.

"Nije dovoljno da krpelj bude odstranjen, potrebno je da pacijent dobije antitetanusnu zaštitu i da se prati na kontrolama njegovo stanje, a to ne može da se radi u Hitnoj pomoći", istakli su u Hitnoj pomoći.

Sekretarka u Sekretarijatu za zaštitu životne sredine Ivna Krstić rekla je agenciji Beta da se na suzbijanju krpelja intenzivno radi i da je dezinsekcija poverena niškom Domu zdravlja.

"Objekti i dvorišta vrtića već su tretirani sretstvima protiv krpelja, a sada se dezinsekcija radi u školama. Za dan, dva krenuće dezinsekcija parkova i priobalja Nišave", istakla je Ivana Krstić.

Ona je rekla da se javne površine u gradu i ustanove poput škola i vrtića tretiraju sredstvima protiv krpelja dva puta godišnje, a tretman sredstvima protiv komaraca obavlja se svakog meseca od aprila do oktobra.

KREĆE SEZONA: Evo šta treba da radite ako vas ujede KRPELJ

AKO VEĆ NE MOŽETE KOD LEKARA: Evo kako da SAMI izvadite KRPELJA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

OTKRIVAMO: Kako da sprečite nastanak alergija?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track