INCIDENT NA EKSKURZIJI: Vozač nasrnuo na učenika zbog šaranja po autobusu
Foto: Profimedia 0309184614

Sedmaci iz Sivca

INCIDENT NA EKSKURZIJI: Vozač nasrnuo na učenika zbog šaranja po autobusu

Srbija -

Ekskurzija đaka sedmog razreda OŠ "20. oktobar" iz Sivca navodno je pošla naopako nakon incidenta koji su učanici imali sa vozačem autobusa koji ih je prevozio.

Naime, vozač, koga je angažovala jedna turistička agencija iz Sombora, je bio "veoma grub" prema đacima, a čak je nasrnuo na jednog od učenika i to samo jer su prstima šarali po prašnjavom autobusu!

Zbog toga što su prstima švrljali po prljavom i pokislom autobusu, đake ove osnovne škole iz Sivca na ekskurziji u Jagodini vozač je oštro opomenuo, a jednog od učenika je, kako kažu, grubo povukao i terao ga da obriše ispisano.

Do nemilog incidenta je navodno došlo na poslednjem odmorištu, na benzinskoj pumpi kod Stare Pazove, kada su se đaci vraćali sa ekskurzije na kojoj su posetili Jagodinu i manastire Manasija, Ravanica i Pokajnica.

Vođa ovog puta bio je radnik agencije, a u pratnji učenika bili su lekar iz Sombora i razredne starešine đaka.

"Nije bilo problema sve do poslednje pauze na putovanju. Autobus je bio prljav od vožnje po kiši, pa su učenici po njemu počeli da šaraju prstima. Vozač ih je naterao da sve to obrišu, što su i učinili, ali je jedan od učenika ponovo nešto napisao što je vozača izuzetno iznerviralo", ispričala je jedna nastavnica.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Prema njenim rečima, kada su đaci ušli u autobus, vozač je tog đaka uhvatio za ruke i izvukao napolje da izbriše ono što je napisao.

Dečaka kog je vozač povukao prvi je zaštitio službeni lekar, a tada je navodno umalo došlo i do tuče između njega i vozača.

Đaci su se tada pobunili i svi u glas rekli da neće da nastave put sa istim vozačem. Nastavnicima koji su vodili ekskurziju nije ostalo ništa drugo nego da stanu uz svoje učenike.

O incidentu je odmah obaveštena agencija koja je hitno opozvala šofera i poslala drugog. A spornom vozaču, đaci čak nisu dozvolili da se vrati sa njima u Sombor.

Direktor Osnovne škole "20.oktobar" F. L. bio je stalno u kontaktu sa svojim nastavnicima na ekskurzioji koji su ga konsultovali i oko iznenadno iskrslog problema.

"Apsolutno sam ih podržao i složio se da se odmah odreknu usluga tog vozača, jer sa decom ne može da radi svako. Zatim sam kontaktirao turističku agenciju sa kojom imamo ugovor da reše problem", rekao je on.

Direktor škole je za danas je zakazao Savet roditelja kojima će biti detaljno podnesen izveštaj o ekskurziji. Oni će se izjasniti i o daljoj saradnji sa agencijom iz Sombora.

(Blic/Večernje novosti, Foto: Profimedia/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Zmija među trudnicama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja