(FOTO) MAJKA IZ VUČJA TVRDI: Vaspitačica mi je tukla dete (5)
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Podnela krivičnu prijavu

(FOTO) MAJKA IZ VUČJA TVRDI: Vaspitačica mi je tukla dete (5)

Srbija -

VUČJE - Majka petogodišnjeg dečaka podnela je krivičnu prijavu protiv vaspitačice iz vrtića „Majski cvetovi“ u Vučju zbog maltretiranja i nasilja nad maloletnim detetom.

Kako majka tvrdi, vaspitačica je juče njenog sina ogrebala i pocepala mu majicu, a dete je pod traumom, uplašeno i celu noć nije moglo da spava.

„Pravdala se time da je pokušala da razdvoji mog sina i jednog dečaka koji su se potukli, te da mu je slučajno pocepala majicu. Kada sam došla kući dete mi se požalilo da ga boli rame i ostala sam frapirana kada sam videla povrede“, kaže za Jugmediu Jelena, majka dečaka.

Foto: Jugmedia/Dragan Marinković
Foto: Jugmedia/Dragan Marinković

Ona tvrdi i da vaspitačici nije prvi put da maltretira njenog sina.

„Pre dvadeset dana ga je udarila i počupala za kosu jer je odbio da izađe u dvorište sa ostalom decom. Kako mi je sin ispričao, sakrio se u tom trenutku ispod stola i nije želeo da izađe dok mu se ona ne izvini“, navodi ova majka.

Direktorka predškolske ustanove u Leskovcu, pod čijim patronatom je vučjanski vrtić danas nije odgovarala na telefonske pozive Jugmedije, a u „Majskim cvetovima“ je rečeno da nemaju komentar na optužbe majke dečaka.

- Moj sin pohađa taj vrtić 4 godine i do sada se nikada nije požalio. Ona mu je vaspitačica nepuna dva meseca i mom detetu je navukla samo traume i strah. Mi ga kod kuće nikada nismo udarili i čuvamo ga kao malo vode na dlanu. Ako je i nešto pogrešio ili bio nemiran trebalo je da nađe druge načine da ga smiri, a ne da ga tuče. Za to nije završavala školu“, ističe Jelena. Ova majka dodaje da je ogorčena i razočarana i da razmišlja da ispiše dete iz vrtića.

„Da ironija bude veća, ja sam tom vrtiću uvek izlazila u susret, pomagala i donirala u više navrata. Kada su tražili tepihe, ja sam im kupila. Kada su im bile potrebne zavese i to sam im donirala. A oni mi ovako vraćaju“, zaključuje ova žena.

(Jugmedia/Dragan Marinković/Foto: Jugmedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja