LEP JUBILEJ JEDNE OD NAJUSPEŠNIJIH GENERACIJA: Gimnazijalci iz Vranja proslavili 40 godina mature
Foto: T.S.

Sastaju se svake godine

LEP JUBILEJ JEDNE OD NAJUSPEŠNIJIH GENERACIJA: Gimnazijalci iz Vranja proslavili 40 godina mature

Srbija -

Jedna od najuspešnijih generacija vranjske Gimnazije „Bora Stanković“ obeležila je 40. godina mature.

Jubilej učenika koji su maturirali 1977. godine u jednoj od najstarijih gimnazija u Srbiji upriličen je školskim časom sa razrednim starešinama.

Među maturantima je veliki broj lekara, arhitekata, ekonomista, inženjera, pravnika, profesora sa prostora čitavebivše Jugoslavije.

Foto: T.S.
Foto: T.S.

Prema saznanjima Kurira o uspešnosti ove generacije najbolje govori podatak da je samo sa matematičkog smera 96 odsto vranjskih gimnazijalaca, maturanata 1977. sa fakultetskom diplomom.

Profesorke matematike i fizike, Abasa Žilović i Sofija Cvetković, koje su proslavile 40. godišnjicu mature sa svojim učenicima, ističu da se radi o dobroj i jakoj generaciji iz koje je poniklo mnogo priznatih stručnjaka svihzanimanja.

Foto: T.S.
Foto: T.S.

Ginekolog dr Gordana Đorđević maturantkinja vranjske gimnazije 1977. kaže da je obeležavanje godišnjice mature poseban jubilej, kada jedna generacija evocira najlepše uspomene iz gimnazijskih dana.

"Prisetimo se tog vremena kada smo bili puni ideala nade u život i budućnost. Mi smo generacija koja je imala drugačije moralne principe, verovala u ono što misli i govori. Radi se o kvalitetnoj generaciji, a najvažnije je da smo dobri ljudi. I oni koji ne žive u Vranju danas su sa nama, kako bi zajedno obeležili naš jubilej, a to je ono što se ne zaboravlja do kraja života", navodi dr Đorđević.

U večernjim satima proslava maturanata je nastavljena u jednom od vranjskih ugostiteljskih objekata uz muziku njihove mladosti i nezaboravne numere.

Foto: T.S.
Foto: T.S.

Na muzičkom repertoaru našli su se Noć u belom satenu, Mody Blues, Da li znaš da te volim, Dado Topić i Time, Santana, Pink Floyd, Deep Purple, Zdravko Čolić.

Maturanti vranjske Gimnazije „Bora Stanković“ 1976-1977 generacijsko okupljanje najavljuju svake naredne godine u maju.

(T. Stamenković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track