U KIKINDI SE OKUPILO VIŠE OD 5.000 UČENIKA: Sportske igre mladih poslale najlepšu sliku iz Srbije
Foto: S.U.

Svećano otvaranje za 2017.

U KIKINDI SE OKUPILO VIŠE OD 5.000 UČENIKA: Sportske igre mladih poslale najlepšu sliku iz Srbije

Srbija -

KIKINDA - U Kikindi su danas otvorene Sportske igre mladih. Najveća sportska manifestacija u regionu promoviše zdrave stilove života, prijateljstvo i toleranciju, a gradu na severu Banata pripala je čast da bude domaćin ceremonije svečanog otvaranja za 2017. godinu.

- Drago mi je što je nama pripala čast da odavde započne ovogodišnji ciklus Sportskih igara mladih u Srbiji. Želim vam puno uspeha, da ovde steknete nova prijateljstva i svima pokažete šta je to fer plej. Kada neki od vas jednog dana, postanu veliki šampioni, sigurno će se prisetiti ovog dana- rekao je Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde.Podsećajući da je slogan ovogodišnje manifestacije „Igre su zakon“ Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih u Srbiji, odala je priznanje domaćinima:

- Kikinda je grad sporta. Na terenima imamo više od 5.000 učenika osnovnih i srednjih škola. To je zajednička pobeda lokalne samouprave i Sportskih igara mladih. Ovde nije pobeda prioritet, ovde je primarno druženje, osmesi i prijateljstvo- podvukla je ona.Do sada je kroz Sportske igre mladih u čitavom regionu prošlo više od milion učesnika, a u Srbiji, u prethodne tri godine, više od 100.000 mališana.

Bogdan Obradović, potpredsednik OKS, ocenio je da će Olimijski komitet Srbije i dalje podržavati ovu lepu manifestaciju:- Nama je stalo da imamo što kvalitetnije sportiste. Po kvalitetu možemo da se merimo sa Amerikom, Indijom, Kinom i drugim velikim zemljama. Na ovakvim mestima se rađaju budući šampioni- kazao je Obradović.

Mladi Kikinđani i njigovi gosti iz susednih opština i mesta, oprobali su se u malom fudbalu, basketu, rukometu i još sedam sportskih disciplima. Najuspešnije pojedince i ekipe očekuje nastup u Beogradu, a iza toga sledi završno takmičenje u Splitu, koje će okupiti najbolje mlade sportiste iz naše zemlje, BiH i Hrvatske.

Deca sve privrženija sportuOrganizacija je svake godine sve bolja, sa većim brojem dece. Radujemo se što su deca sve privrženija sportu, a sve u cilju zdravog života- naznačio je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije.S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track