(FOTO) VESELO U VRANJU: Gimnazijalci proslavili kraj školske godine
Foto: T.S.

Maturanti spremni za fakultet

(FOTO) VESELO U VRANJU: Gimnazijalci proslavili kraj školske godine

Srbija -

VRANJE - Poslednji dan četvorogodišnjeg školovanja, maturanti gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju, generacija 1998., proslavili su utorak 23. maja.

Veselje uz muziku i pesmu započeli su na sportskim terenima gimnazije, nakon čega su prodefilovali centralnim gradskim ulicama u pratnji trubača, a onda je slavlje nastavljeno na Trgu Staniše Stošića.

Marija Aleksić, predsednica đačkog parlamenta u školi kaže da su odlučili da proslavljaju od rane zoredo svitanja narednog dana.

Foto: T.S.
Foto: T.S.

"Odlučili smo da proslavimo sve četiri godine uspeha, jer stvarno sebe smatramo generacijom koja je donela mnogo ovoj školi, mnogo novina i uspeha Gimnaziji i želeli smo to da proslavimo na najbolji mogući način", navodi Aleksićeva navodeći da je u generaciji sedam odeljenja sa 163 đaka.

Olivera Đorđević, profesor srpskog jezika i književnosti ističe da je ova generacija maturanata odlična.

"Predajem i na matematičkom i na jezičkom smeru, jedna jako dobra generacija, stabilna, sigurna pogotovo matematička odeljenja su izvanredna. Uglavnom će upisivati, elektronski fakultet, medicinu, ekonomiju, prava, mada je zanimljivo da i sa jezičkog smera mnogi žele da upišu medicinu", kaže profesorka Đorđević.

Foto: T.S.
Foto: T.S.

Direktorka Gimnazije „Bora Stanković Suzana Mišić Stanković napominje da je ova generacija po svemu sudeći veoma originalna, generacija izuzetno uspešnih učenika.

"Na ovu generaciju sam jako ponosna zato što su oni izneli najveći deo posla po pitanju organizacije škole, humanitarnih turnira i svih aktivnosti u koje su bili uključeni, pokazali su neverovatnu zrelost i spremnost za život", ističe Mišić Stanković.

Matursko veče gimnaziljalci proslavljaju 30. maja.

(KURIR TV) ŠTRAUSOVO REMEK DELO OKUPILO PANČEVCE: Maturanti plesom do Ginisovog rekorda

(KURIR TV) TRADICIONALNI PLES: Maturanti iz Užica igrom zapalili masu

DIRLJIV SUSRET: Gaze osamdesetu i slave 60 godina mature!

(T. Stamenković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja