MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Žeželjev most najkasnije do novembra
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Sastanak u Vladi Srbije

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Žeželjev most najkasnije do novembra

Srbija -

BEOGRAD - Radovi na izgradnji novog Žeželjevog mosta na Dunavu u Novom Sadu biće potpuno završeni krajem oktobra ili početkom novembra, najavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ona je, odgovarajući na pitanja novinara u Vladi Srbije, gde je održala sastanak sa direktorima Koridora Srbije i Puteva Srbije, rekla da će tokom predstojeće posete evropski komesar Johanes Han sa njom obići radove na izgradnji tog mosta.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Mihajlović je rekla da da su radovi pokrenuti sa mrtve tačke pre dve i po godine, kada je postala ministar građevine.

- Bili su mrtvi radovi na mostu. Nije bilo para i izvođača na gradilištu. Našli smo novac, Vojvodina, Vlada Srbije i EU to zajednički finansiraju i očekujem da krajem oktobra ili početkom novembra Srbija i Vojvodina dobiju završen Žećeljev most - naglasila je Mihajlović.

Ona ističe da je to strateški važan projekat pošto je taj most deo pruge Beograd - Budimpešta, jer će most biti i za drumski saobraćaj, kao i bicikliste.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Mihajlović je navela da će 12. jula u Trstu biti održan sastanak zemalja Zapadnog Balkana i istakla da Srbija tu zauzima centralno mesto.

Prema njenim rečima, naš interes je da svi infrasturkturni projekti budu aktivni, a to su: autoput Niš - Merdare - Priština, pruga Niš - Dimitrovgrad, putni Koridor 11 za povezivanje sa Crnom Gorom.

Ona je istakla da je Srbija pripremila sve što je potrebno za pregovaračka poglavlja 14 i 21 koja su u oblasti saobraćaja. Kako je rekla, Han će potpisati sporazum sa ministarkom zaduženom za evropske integracije Jadrankom Joksimović koji je vredan 96 miliona evra.

- Mali deo tog sporazuma će se odnositi na infrasktrukturu za bezbednost saobraćaja i deo novca za socijalnu inkluziju Roma - naglasila je Mihajlović.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Sava Radovanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track