(KURIR TV) SMAK SVETA U BANATU: Tornado i bujice nose sve pred sobom, odnele i prvu žrtvu
Foto: Printskrin/Facebook

(KURIR TV) SMAK SVETA U BANATU: Tornado i bujice nose sve pred sobom, odnele i prvu žrtvu

Srbija -

Stravično nevreme praćeno pljuskovima i olujnim vetrom pogodilo je Vršac i okolinu. Poplavljeno je više desetina kuća, 40 ljudi je evakuisano, a prema nezvaničnim informacijama jedna osoba je izgubila život.

Prema nepotvrđenim informacijama, stradala je 87-godišnja žena, a to je potvrdila i načelnica službe Hitne pomoći u Vršcu.

Poplavljene su kuće u mestima Uljma i Šušare, kao i lokalni put između ova dva mesta, saopštio je MUP.

PAKAO U VRŠCU, IMA MRTVIH: Nezapamćeno nevreme razara sela, šalju Žandarmeriju iz Beograda

Kiša je počela da pada tokom popodneva i za samo desetak minuta stvorili su se potoci na ulicama, a voda je prodrla u većinu domaćinstava u mestu Uljma.

Prema rečima direktorke Hitne pomoći u Vršcu, trenutno je situacija pod kontrolom i nema povređenih, a Hitna pomoć, Žandarmerija i Crveni krst su na terenu.

"Na terenu se već nalaze pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice Vršac, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uputio je pripadnike Žandarmerije u poplavljena mesta, kako bi u najkraćem roku pružili pomoć ugroženom stanovništvu", saopšteno je iz MUP-a.

Ka ovim mestima su krenule i vatrogasno-spasilačke jedinice iz Beograda, a zakazana je i sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije u Vršcu.

Nadležni se nadaju da će do večeras svi ugroženi biti evakuisani, a za one čija su domaćinstva poplavljena biće obezbeđen smeštaj u Vršcu i Beloj Crkvi.

Očekuje se smirivanje situacije, budući da za naredne sate nije najavljena kiša, a voda je počela da se povlači.

(Kurir.rs/Agencije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track