JAKO NEVREME UDARILO I NA IVANJICU: Bujice oštetile puteve, nanele blato i granje
Foto: Dado Đilas/Ilustracija

najkritičnije u mestima Prilike, Međurečje i Osonica

JAKO NEVREME UDARILO I NA IVANJICU: Bujice oštetile puteve, nanele blato i granje

Srbija -

IVANJICA - Pojedine delove opštine Ivanjica zahvatilo je jako nevreme praćeno obilnim pljuskovima i gradom.

Zamenik predsednika opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, izjavio je da je posle sinoćnog nevremena najkritičnije bilo u mestima Prilike, Međurečje i Osonica.

"Bujice su oštetile brojne lokalne puteve, nanele blato i granje", rekao je Mitrović, dodajući da je grad najviše padao u mestu Kosovica kod Međurečja.

On kaže da su ekipe izašle na teren kako bi utvrdile nastalu štetu.

Mitrović kaže da su za večeras najavljene nove padavine i da ukoliko se ponovi sinoćnji scenario, postoji mogućnost da u celoj opštini bude uvedena vanredna situacija.

Tokom jučerašnjeg dana u pet mesenih zajednica proglašena je vanredna situacija.

Obilne padavine oštetile puteve u Dragačevu

Usled obilnih padavina u protekla tri dana došlo je do oštećenja nekategorisanih puteva u devet mesnih zajednica, rekao je za Glas zapadne Srbije zamenik predsednika opštine Milivoje Dolović.

- Do oštećenja puteva je došlo u mesnim zajednicama Gornja Kravarica, Guča, Vučkovica, Glog, Kotraža, Gornji Dubac, Viča, Puhovo i Milatovići, a jedno vreme je došlo i do prekida saobraćaja na putu Guča - Gornja Kravarica - rekao je Dolović i dodao da je oštećenje sanirano i da je saobraćaj ponovo uspostavljen. Što se tiče vodotokova, Dolović je rekao da su sve reke u svojim koritima i da za sada nema opasnosti od izlivanja.

(Kurir.rs7Tanjug/Glas zapadne Srbije/Foto: Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track