VRANJU 200 MILIONA ZA ZADRUGARSTVO: 50.000 evra pomoći novim zadrugama
Foto: Tatjana Stamenković

Nova regionalna politika

VRANJU 200 MILIONA ZA ZADRUGARSTVO: 50.000 evra pomoći novim zadrugama

Srbija -

VRANJE - U Vranju je u sali Načelstva održana prezentacija "Programa podrške u sprovođenju mera regionalnog razvoja Srbije sa aspekta razvoja zadrugarstva", kojoj je prisustvovao Milan Krkobabić, ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj.

Srećko Pejković, načelnik Pčinjskog upravnog okruga istakao je da je ovaj projekat veoma značajan za grad Vranje i ceo okrug i da je Vlada Republike Srbije za ove namene izdvojila 200 miliona dinara.

"Realizacija nove regionalne politike Republike Srbije prvenstveno usmerena ka afirmaciji zadrugarstva u Srbiji, koje ima za cilj obnavljanje postojećih i osnivanje novih zadruga, očuvanje srpskih sela i ubrzani privredni razvoj.

Predviđena je pomoć za novosnovane zadruge u iznosu od 50.000 evra i za postojeće od 100.000 evra. Sredstva će biti ulagana za kupovinu višegodišnjih rasada, mašina, tehnologije i opreme", rekao je Krkobabić.

foto: Tatjana Stamenković

On je naglasio da će u ovoj godini biti precizno definisana mapa privrednog razvoja , sa preduzećima koja su okosnica regionalnog razvoja. Prezentaciji su, pored ministra, prisustvovali načelnik dr Siniša Perić, član Odbora za selo Srpske akademije nauka i umetnosti, predsednik Zadružnog saveza Srbije, Nikola Mihailović, predsednici opština sa teritorije Okruga, gradski većnici i službe zadužene za poljoprivredu, aktivni zadrugari sa teritorije našeg Okruga, Poljoprivredna stručna služba i Zadružni savez za Jablanički i Pčinjski okrug.

(T. Stamenković/Foto: T. Stamenković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track