POSLE 37 GODINA: Vukova škola u Vranju dobija novo ruho
Foto: Tatjana Stojković

rEKONSTRUKCIJA

POSLE 37 GODINA: Vukova škola u Vranju dobija novo ruho

Srbija -

VRANJE - U OŠ "Vuk Karadžić" u Vranju privode se kraju radovi na potpunoj rekonstrukciji ove obrazovne ustanove.

foto: Tatjana Stamenković

Školu su u ponedeljak obišli gradonačelnik dr Slobodan Milenković i gradski većnici Zorica Jović i Čedomir Marković.

Sredstva za potpunu rekonstrukciju škole obezbedili su Vlada Srbije preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

foto: Tatjana Stamenković

“Dinamika radova je dobra zadovoljan sam kako se radovi izvode, ali ono što sam čuo od stručnog nadzora to je da je kvalitet radova zaista zadovoljavajući. Radi se kompletna rekonstrukcija škole, menjaju se podovi, fasada, stolarija, krov tako da će deca od 1. septembra krenuti u jednu sasvim novu školu uslovno rečeno, sa boljim uslovima za rad.

U rekonstrukciju ovog objekta biće uloženo 55 miliona dinara, a ukupna vrednost sredstava za rekonstrukciju ove i škole ,,Svetozar Marković", je 106 miliona dinara ", rekao je gradonačelnik dr Milenković i dodao da ovako obnovljenu školu mora da prati i savremeni inventar.

foto: Tatjana Stamenković

Dušan Stevanović, direktor OŠ “Vuk Karadžić” istakao je da je škola već aplicirala ka donatorima da obezbedi sredstva za nov nameštaj, table i da postavi novi veštački teren, kao i novo LED osvetljenje. On kaže da se nakon 37 godina pristupilo potpunoj rekonstrukciji te obrazovne ustanove.

“Razgovarali smo sa predstavnicima Vlade Japana oko pomoći u opremanju inventara, 350 klupa i 700 stolica, kao i veštačke trave za naš sportski teren”, navodi Stevanović.

foto: Tatjana Stamenković

Prema rečima Saše Cvetkovića predstavnika Nadzornog organa, rok za završetak radova je 27. jun.-Izvode se radovi na zameni krovnog pokrivača i ono što je veoma važno ispunili smo standarde energetske efikasnosti, tako da očekujem da ova škola ostvari 30 odsto uštede energije", istakao je Cvetković.

foto: Tatjana Stamenković
foto: Tatjana Stamenković

Gradonačelnik Milenković kaže da je u planu potpuna rekonstrukcioja svih osnovnih I srednjih škola na području grada, i da su za polovinu škola već urađeni projekti.

(T. Stamenković/Foto: T. Stamenković)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO : Kako radnici Goše rešavaju problem neisplaćenih zarada?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track