HAOS U NIŠKOM DOMU ZDRAVLJA: Padaju plafoni, toaleti ne rade
Foto: Južne vesti

ZAPOSLENI I PACIJENTI SE ŽALE

HAOS U NIŠKOM DOMU ZDRAVLJA: Padaju plafoni, toaleti ne rade

Srbija -

Česte poplave, nedovoljno toaleta, plafon koji je nakon sanacije pao na medicinsku sestru, prašina, neprijatni mirisi od farbe i nepovoljni uslovi u kojima lekari rade samo su neki od problema na koje se žale pacijenti i zaposleni u niškom Domu zdravlja.

Zaposleni u Domu zdravlja koji su insistirali da ostanu anonimni jer se, kažu, plaše da će ostati bez posla tvrde da već tri meseca rade u vrlo lošim uslovima.

foto: Južne vesti

Zaposleni i pacijenti kažu da samo jedan toalet radi. Žale se na česte poplave i „vodopade“ na odeljenjima, koji su, kažu, oštetili instalacije i kompjutere. Čak tri plafona na odeljenjima su se „srušila“, dodaju, a jedan je pao i na medicinsku sestru, koja, na sreću, nije bila teže povređena, prenose Južne vesti.

- U delu gde se trudnicama radi KTG na medicinsku sestru je pao plafon, a srušio se i na pedijatriji i na zubnom odeljenju. Na odeljenju za fizikalnu terapiju bila je poplava i voda je bila i na kompjuterima. Od pet toaleta na ginekologiji, radi samo jedan u savetovalištu, koji još nema vrata, i tako je već mesecima - pričaju zaposleni.

Direktor Milorad Jerkan kaže da „to nema veze s mozgom“.

- Ma to nema veze, dođite da vidite, to je totalno netačno. Ja ne bežim da bilo šta kažem - tvrdi Jerkan. On kaže i da radovi nisu stopirani i da se „radi u najveće“, ali uglavnom noću „da ne bi smetali pacijentima“.

Rekonstrukcija

RADOVI KASNE

Na građevinskoj tabli ispred Doma zdravlja piše da su radovi na rekonstrukciji počeli 6. februara, a da je rok da se završe pet meseci, odnosno do 6. jula. Međutim, iako Jerkan kaže da je „sve u fazi završavanja“, novi dom zdravlja bi, prema njegovim procenama, trebalo da bude gotov tek krajem avgusta. Rekonstrukcija Doma zdravlja košta 106 miliona dinara, a radove finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije. Izvođač radova je firma GAT iz Novog Sada.

Kurir / E. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track