POČAST HEROJIMA SA KOŠARA U BANJI KOVILJAČI: Hrabro položili život braneći otadžbinu
Foto: Tihomir Ilić

BANJA KOVILJAČA

POČAST HEROJIMA SA KOŠARA U BANJI KOVILJAČI: Hrabro položili život braneći otadžbinu

Srbija -

Imena meštana Branislava Negića i Ivice Ivanovića, koji su kao pripadnici Vojske SRJ tokom NATO agresije poginuli u rejonu karaule Košare, dobile su dve ulice u Banji Koviljači

Gradsko veće prihvatilo je predlog MZ Banja Koviljača, resorno ministarstvo dalo je saglasnost, a odluku je usvojila Skupština grada.

Naš sin nije zaboravljen

Kao pripadnici 125. motorizovane brigade, Negić i Ivanović poginuli su u borbama sa albanskim teroristima 14, odnosno 16. aprila 1999. na Košarama. Negić je imao 21 godinu i bio redovan vojnik, a dobrovoljac Ivanović 44 godine. Obojica su odlikovani Ordenom za zasluge u oblasti odbrane i bezbednosti prvog stepena, a njihovi posmrtni ostaci do danas nisu nađeni. Branislavov otac Milivoje i majka Leposava kažu da im 18 godina posle pogibije sina mnogo znači što će jedna od ulica u Banji Koviljači nositi njegovo ime.

- Naš Branislav je bio odličan vojnik, i to što će ulica dobiti njegovo ime, znači da se ceni to što je život položio za odbranu svoje zemlje. Znači i da on i ostali njegovi drugovi koji su pali na Košarama nisu zaboravljeni. Njegovo ime živeće u narodu - kaže otac Milivoje.

Iza Ivice Ivanovića ostala je supruga Dragica i dvoje dece, Rajko i Ivana. Prema rečima supruge heroja sa Košara, on nije morao u rat, ali dobrovoljno je otišao da brani zemlju i narod koje je mnogo voleo.

foto: Tihomir Ilić

Branio je Srbiju

- Rekao je da se Srbija ne brani ovde nego na Kosovu, na Košarama. Otišao je i večno ostao tamo. To što će ulica nositi njegovo ime i što nije zaboravljen, mnogo nam znači. Hvala svima koji su u tome učestvovali, a posebno Radosavu Jošiću, koji je i pokrenuo takvu inicijativu - kaže Dragica i dodaje da je veliki problem što joj je ćerka, iako dete palog borca, nezaposlena.

Sećanje

HEROJSTVO I ŽRTVA

Zamenik predsednika MZ Banja Koviljača Radosav Jošić zadovoljan je što će konačno dve ulice u poznatoj banji poneti imena junaka sa Košara. To je, primećuje Jošić, najmanje što se može učiniti za njih, da ostane sećanje na njihovo herojstvo i žrtvu.

Kurir / T. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja