LUKSUZIRANJE U UŽICU, A VODOVOD DOTRAJAO: Ispred Skupštine grada umesto asfalta mermerne ploče, jeste skupo, ali biće lepo!
Foto: Zoran Šaponjić

Cena radova 15 miliona dinara

LUKSUZIRANJE U UŽICU, A VODOVOD DOTRAJAO: Ispred Skupštine grada umesto asfalta mermerne ploče, jeste skupo, ali biće lepo!

Srbija -

UŽICE - U centru Užica, pred zgradom Skupštine grada počeli su radovi kojima će umesto asfalta, prostor biti popločan mermerom, koji je, kako je rečeno, "tri puta skuplji, ali, kvalitetniji od drugih".

Užičane će nova, mermerna podloga na trgu ispred Skupštine grada koštati 15 miliona dinara, a Ministarstvo kulture obezbedilo je kroz projekat "Gradovi u fokusu" jos 10,3 miliona dinara a trg će novu luksuznu podlogu dobiti za tri meseca.

Kako je objašnjeno, mermer kojim će trg biti poločan biće svetle boje, najvećim delom iz Italije a i iz zlatiborskog sela Jablanica.

- Rešenje su predložile arhitekte, a konačnu reč dao je menadžment grada. Granit jeste tri puta skuplji od drugih ali je i kvalitetniji. Nije uvek najbolje ono što je najjeftinije. Namera je da ovaj plato postane elitni deo grada - rekao danas Miloje Marić, načelnik Uprave za infrastrukturu grada Užica.

Užice, inače, godinama muku muči sa dotrajalim vodovodom, delovi grada bili su prošle zime danima bez vode, a u ništa boljem stanju nisu ni gradske ulice naročito u naseljima na periferiji.

Kurir.rs /Z. Š./Foto Zoran Šaponjić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Koliko su para građani Srbije dali za Vučićevu kampanju?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track