AKCIJA U LJUBOVIJI: Uhapšeno sedam ljudi, među njima i funkcioneri
Foto: Thinkstock

OŠTETILI BUDŽET OPŠTINE

AKCIJA U LJUBOVIJI: Uhapšeno sedam ljudi, među njima i funkcioneri

Srbija -

Precizirano je da je organizovana kriminalna grupa opštinski budžet oštetila za 14.852.374 dinara

Policija u Ljuboviji uhapsila je sedam osumnjičenih, među kojima su i lokalni funkcioneri, koji se terete da su zloupotrebama u postupku javnih nabavki oštetili budžet Opštine i Javnog preduzeća „Ljubovija“ za gotovo 15 miliona dinara, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Hapšenje je obavljeno u saradnji sa BIA, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal. Precizirano je da je organizovana kriminalna grupa opštinski budžet oštetila za 14.852.374 dinara.

Uhapšeni su Z. K., koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe, funkcioneri Opštine Ljubovija D. M. i A. P., predstavnik preduzeća „Mašinokop“ S. M., predstavnik firme „Perić trans kompani d. o. o.“ M. P., predstavnik javnog preduzeća „Ljubovija“ V. J. i nekadašnji predstavnik preduzeća „Ljubovija“ Đ. L. Osumnjičeni se terete da su 2016. prekoračenjem svojih ovlašćenja unapred ugovarali tehničke i kadrovske uslove tenderske dokumentacije za javne nabavke koje su raspisale Opština Ljubovija i JP „Ljubovija“.

Tokom javnih nabavki, kako se sumnja, Z. K. je od osumnjičenih dobijao podatke u vezi sa cenama koje su ponudili ostali ponuđači i koristio ih za formiranje cena koje su niže od ostalih ponuđenih radi izbora privrednog društva koje je učesnik javne nabavke, kojim faktički upravlja, kao najpovoljnijeg ponuđača. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu.

Kurir / E.K.

Foto: Thinkstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track