KRUPAN DUG IZMIRIO NA SITNO U APOENIMA 10 I 20 DINARA: Kada je Užičanin došao u sud sa kesama punih para, usledilo je hvatanje za glavu
Foto: Kurir

Shvatio ozbiljno kad su sudski izvršitelji zakucali na vrata

KRUPAN DUG IZMIRIO NA SITNO U APOENIMA 10 I 20 DINARA: Kada je Užičanin došao u sud sa kesama punih para, usledilo je hvatanje za glavu

Srbija -

UŽICE - Dan pošto su mu na vrata zakucali sudski izvršitelji i policajci, jedan Užičanin koji je tri godine dugovao za neplaćeno ogrevno drvo, prilično krupan novac izmirio je – na sitno.

U izvršnom odeljenju Osnovnog suda u Užicu u utorak se pojavio D. I. koji je 65.000 dinara doneo u apoenima od 10 i 20. dinara. Hrpu novčanica među kojima je bilo dosta i pohabanih dopremio je u kesama, a pritom i sudskom izvršitelju rekao "krivo mi je što ovo nisam uspeo još da rasitnim".

Uvertira u nesvakidašnje namirenje duga bila je 2014. kada je V. B. prodao D. I. 50 kubika ogrevnog drveta. Sa isplatom ugovorene sume od 127.000 dinara kupac je oklevao sve do pre nekoliko dana.

- Predlog za namirenje duga V. B. podneo je 20. avgusta 2014. godine pošto je 25. juna iste sud presudio u njegovu korist – priča Ljubiša Pavlović, advokat čiji je klijent V. B. posle tri godine konačno dobio svoj novac.

Pavlović, priča da je D. I. s vremena na vreme isplaćivao manje sume novca, uglavnom posle pretnji sudskih izvršitelja koji su mu u ponedeljak popisali imovinu. D. I. je istog dana obećao da će sutradan doneti novac, što je i učinio i sačuvao pokućstvo.

- Na sve načine pokušavao je da izbegne plaćanje obaveza, a kada nije uspeo, pribegao je najmizernijoj stvari, namerno doneo sitan novac i zažalio što nije mogao još više da ga rasitni – kaže advokat Pavlović.

Novac koji je D. I. ostavio u sudu Pavlović je odneo u banku gde mu je poznanik ukrupnio čitave svežnje od 10 i 20 dinara.

(Kurir.rs/Blic/Foto Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track