PONOVO SAMA PROTIV BAGERA: Ženi iz Blaca koja je zimus mesec dana čuvala šaht ponovo pokušali da isključe vodu
Foto: Južne vesti/Lj.M., Foto: Južne Vesti/LJ.M.

živi sa bolesnim sinom

PONOVO SAMA PROTIV BAGERA: Ženi iz Blaca koja je zimus mesec dana čuvala šaht ponovo pokušali da isključe vodu

Srbija -

Kuću profesorke hemije u penziji Ilinke Knežević koja živi sa teško bolesnim sinom, a koja je prošle zime provela mesec i po dana napolju čuvajući šaht da joj ne isključe vodu, radnici JKP "Blace" ponovo su pokušali da isključe sa mreže.

Iako je po najvećoj hladnoći uspela da "odbrani" zimus svojim telom šaht od mašina koje su neprestano dolazile, želeći po zakonu da plati samo dug koji je nastao u prethodnih godinu dana, mašine za kopanje su prethodnih dana ponovo poslate u dva navrata, a Ilinka je ponovo šaht morala da brani svojim telom.

foto: Južne Vesti/LJ.M.

Sada ponovo dane provodi pored šahte u dvorištu, a kako bi se zaštitila, pozvala je policiju i prijavila uznemiravanje.

Inače, muke ove žene koja živi sa teško obolelim sinom koji boluje od šizofrene paranoje, počele su kada je dobila račun za vodu u iznosu od 214.000 dinara koji ona nije mogla da plati.

- Ja ne mogu da dozvolim da mi isključe vodu, jer će time meni i bolesnom sinu biti ugrožena egzistencija. Kada donesu zakonsko sudsko rešenje, ja ću im skuvati kafu i pustiti ih da urade svoj posao. Tražim da platim dug za zadnjih godinu dana, jer je to po zakonu. Sve ostalo oni na silu hoće da otmu – kaže Ilinka.

Ilinka i sada svakog časa dežura ispred dvorišta očekujući mašine.

Ona naglašava da pored svega, ima velike probleme i sa sinom kome sada ne može potpuno da se posveti.

foto: Južne Vesti/LJ.M.

- Umesto da vodim brigu o njemu, ja dane provodim na ulici i iščekujem kada će ponovo doći mašine. Sporni vodomer zajedno sa porodičnom kućom vodi se na mog pokojnog svekra Dragoja koji je umro pre 15 godina. Da tragedija bude veća, nakon toga mi je umro i suprug, pa imovinski postupak nikada nije sproveden – dodaje Ilinka.

Ona tvrdi da nikada nije dobijala račune za vodu, sem onog poslednjeg na kome je iznos od 214.000 dinara.

Sa druge strane, za razliku od poslednjeg razgovora krajem 2016. godine kada je direktorka JKP "Blace" Snežana Savić istakla da neće odustati od namere da se Ilinki isključi voda, te da po zakonu na to imaju pravo, ovoga puta, nakon što se novinar Južnih vesti predstavio i zatražio komentar, rekla je samo "ćao“ i novinaru spustila slušalicu.

(Kurir.rs/Južne vesti, LJ.M.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Sumnjiva smrt majke i bebe u beogradskom porodilištu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja