ZAHTEV SRS U NOVOM SADU: Podići spomenik ruskom caru Nikolaju Romanovu
Foto: Kurir

SRS PODNEO INICIJATIVU SAVETU SKUPŠTINE NOVOG SADA

ZAHTEV SRS U NOVOM SADU: Podići spomenik ruskom caru Nikolaju Romanovu

Srbija -

On je zarad odbrane Kraljevine Srbije uveo rusku carevinu u Prvi svetski rat i na taj način, ispostaviće se, žrtvovao svoj život i život čitave carske porodice

Srpska radikalna stranka podnela je juče inicijativu savetu za kulturu Skupštine grada Novog Sada da podigne spomenik ruskom caru Nikolaju Drugom Romanovu, izjavio je juče predsednik odborničke grupe SRS Đurađ Jakšić.

- On je zarad odbrane Kraljevine Srbije uveo rusku carevinu u Prvi svetski rat i na taj način, ispostaviće se, žrtvovao svoj život i život čitave carske porodice. Mi, srpski radikali, mišljenja smo da, posle Beograda, i Novi Sad treba da podigne spomen-obeležje ruskom caru, kao izraz zahvalnosti za osvedočenu ljubav i nesebičnu pomoć koju je u teškim vremenima pružao srpskom narodu - rekao je Jakšić na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, car Nikolaj Drugi je ultimatumom zapretio saveznicima da će napustiti Prvi svetski rat i sklopiti separatni mir s Nemačkom ukoliko se „izmučena srpska vojska posle Albanske golgote“ ne prebaci savezničkim brodovima u Grčku.

Radikali očekuju da se 17. jula 2018. godine, na stogodišnjicu „stradanja svete ruske carske porodice Romanov“, u Novom Sadu otkrije spomenik caru Nikolaju Drugom.

Inicijativa

ZVERSKA UBISTVA CARSKE PORODICE

Inicijativa za podizanje spomenika podneta je 17. jula, kada se navršava 99 godina od tragične smrti i zverskog ubistva kompletne carske porodice Romanov od strane boljševika - kazao je Jakšić.

Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track