AVANTURA ZA PAMĆENJE: Trojica Vranjanaca krenula spačekom za Portugaliju!
Foto: Privatna Arhiva

AVANTURA ZA PAMĆENJE: Trojica Vranjanaca krenula spačekom za Portugaliju!

Srbija -

Ekipa iz Vranja krenula je "spačekom" za Portugaliju, na sajam oldtajmera u Ericeiri, turističkom gradu na ivici Atlantika, koji se održava od 26. jula.

Trojica Vranjanac odlučila su smelo I hrabro da se upuste u avanturu za pamćenje. Oni su na put krenuli sinoć posle višemesečnih priprema.

Na put preko Italije, Azurne obale, Španije i Portugalije sve do Gibraltara krenuli su Slobodan i Zoran Dinčić i novinar Srboljub Nikolić.

Pred njima je mnogo izazova, znamenitosti i lepote I 8000 kilometara koje treba preći.

“Naša ekipa ima tu privilegiju da uoči samog polaska učestvuje u probnoj vožnji. Pa da vidimo kako to izgleda. Idemo...", kažu ovi avanturisti iz Vranja.

Najzad, ova lepotica po imenu "Dijana" u žutom vranjskom izdanju sa svojom posadom kreće ka obali Atlantika.

''Iskreno, nije sve spremno, ali nema odustajanja. Očekujem nešto novo, nešto što se pamti ceo život'', zaključuje Slobodan Dinčić.

Dijana sa vranjskim tablicama najzad je ugledala svetlost dana i iz garaže Dinčića krenula najpre u jednu probnu revijalnu vožnju u okolini Vranja.

''Mislim da je auto spreman za putovanje. Dali smo sve od sebe da ga opremimo i krenemo na put. Radili smo dva meseca, poslednjih 15 dana udarnički. Želja za putovanjem i odlazak na taj skup nas je podsticala da istrajemo do kraja'', kaže Zoran Dinčić.

Za Srboljuba Nikolića, ljubitelja prirode i zaljubljenika u putovanja, odlazak u Portugaliju "spačekom" predstavlja veliki izazov.

''Ovo je sada jedan lep i atraktivan auto koji će sigurno izdržati put do Portugalije. Ovim se piše istorija automobilizma u Vranju. Prvi put jedno ovakvo vozilo kreće na dalek put, na sajam oldtajmera. Uzbuđen sam i nadam se da ću podelite sva uživanja i sve napore sa ovom posadom kojoj mnogo verujem", rekao je Srboljub Nikolić.

(T. Stamenković, Foto: Privatna arhiva)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

OD A DO Š: Upoznajte Dunav i Đeram pijacu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track