STIGLA POMOĆ U SLUČAJU POŽARA: Ruski helikoter "MI-8" sleteo u Niš
Foto: Beta/Saša Đorđević

Preventiva

STIGLA POMOĆ U SLUČAJU POŽARA: Ruski helikoter "MI-8" sleteo u Niš

Srbija -

NIŠ - Ruski helikopter "MI-8" sleteo je na aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu, sa zadatkom da u slučaju potrebe pomogne u gašenju požara na teritoriji Srbije.

Helikopter će iz preventivnih razloga biti smešten na niškom aerodromu u periodu od 2. avgusta do 31. avgusta na osnovu Sporazuma Vlada Srbije i Rusije o saradnji u oblasti humanitarnog reagovanja u vanrednim situacijama.

Kapetan posade ruskog helikoptera Vladimir Serežev je po dolasku u Niš rekao da je ta letelica večeras stigla i predata je Rusko srpskom humanitarnom centru, a biće korišćena za dežurstvo u predstojećem periodu.

On je dodao da je u pitanju proverena letelica koja u sklopu svog mehanizma može obavljati više zadataka, počev od monitoringa i izviđanja terena, različith vrsta sanitarnih zadataka i spasavanje ugroženih lica.

Serežev je dodao da će posada raditi savesno i odgovorno na svojim zadacima.

Srđan Mitrovic, načelnik uprave za vanredne situacije u Nisu, poželeo je dobrodošicu posadi ruskog helikoptera.

"Na osnovu sporazuma Vlade Srbije i Ruske Federacije vezano za humanitane misije u vanrednim situcijama letelica MI 8 je sletela u Niš sa zadatkom pomoći našoj službi radi gašenja požara na teriroriji Republike Srbije", kazao je on.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/Saša Đorđević)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Sahara, a u Srbiji! 9 saveta kako da preživite visoke temperature

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track