NJEGA SU UHAPSILI KADA SE SELJAK IZ BORA ŽALIO DA MU STOKA UMIRE: Evo šta kaže odakle mu zlato!
Foto: Profimedia

NJEGA SU UHAPSILI KADA SE SELJAK IZ BORA ŽALIO DA MU STOKA UMIRE: Evo šta kaže odakle mu zlato!

Srbija -

Borska policija uhapsila je meštanina D. G. (50) nakon što je došla do saznanja da je on držao ilegalnu topionicu zlata nedaleko od tog mesta.

- Osumnjičeni je priznao da je topionica njegova, ali je negirao da je sirovina od koje su topili zlato ukradena iz RTB „Bor“, kao i da je prosuo bure sa kiselinom kako bi uništio tragove. D. G. tvdri da je pretapao stare mobilne telefone i tako dobijao čisto zlato - saznajemo iz istrage, koja je u toku.

Da podsetimo, policija je nakon otkrivanja ilegalne topionice ostavila patrolu da je čuva radi daljeg uviđaja, ali se bure sa kiselinom prosulo i uništilo mnoge dokaze.

Ispituje se i da li ima odgovornosti patrole, ili se bure samo prosulo.

- Otkrili smo D. G. jer je on već odranije poznat policiji zato što je nedavno uhvaćen sa dve tone sirovine za topljenje koja potiče iz pogona RTB-a.

Sada su nas do njega doveli tragovi DNK koji su pronđni u ilegalnoj topionici, a forenzički potvrđuju da su njegovi. Za sada smatramo da su pretapane sirovine iz RTB-a, kao i da su u toj radnji učestvovali i zaposleni u RTB-u, ali će dalja istraga pokazai istinu - saznajemo od nadležnih.

Policija je protiv D. G. podnela prijave zbog držanja opasnih materija, teške krađe i nelegalnog držanja oružja, nakon čega mu je određen pritvor do 48 sati.

(Kurir.rs/Alo)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

PODSEĆANJE- pet najvećih klanova u Beogradu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja