PANČEVAC LEGAO PRED MAŠINU: Otac i sin se solidarisali s komšijom pa ih privela policija
Foto: Dado Đilas/Ilustracija

PANČEVAC LEGAO PRED MAŠINU: Otac i sin se solidarisali s komšijom pa ih privela policija

Srbija -

Dvojicu stanovnika Kajmakčalanske ulice, Stojana Tomića i njegovog sina, privela je policija u utorak.

Iako je policija bila korektna - dali smo izjave pa su nas pustili, nemam reči razočarenja zbog svega što se dogodilo - kaže Stojan Tomić, koji je i predsednik Udruženja građana za zaštitu Nadela.

- PTT je početkom leta radio neke svoje radove na ulici. To što oni nisu vratili u prvobitno stanje mi smo posle 60 dana i prijavili inspekciji. Pre dva dana, a od završetka radova prošlo je već 90 dana, pojavili su se sa mehanizacijom u ulici. Komšija invalid Mile Šušnjar čija je kuća na broju 93 zbog njihovih ranijih radova ostala bez vode ovog puta nije im dopustio da ponovo rade i kopaju. Ja nisam mogao da gledam pa sam se solidarisao sa Šušnjarom i njegovom ćerkom. Nisam ugrožen ali ne mogu da gledam kako se ponašaju prema ljudima, priča Stojan Tomić.

Mile Šušnjar kaže da je legao ispred mašine kako bi zaustavio radove na ponovnom kopanju.

- Prošli put su tako kopali pa su nas ostavili bez vode. Ja to prijavim a pošto mi je vodomer kod ulice a kuća udaljena kažu uzmi sam pa kopaj. To je na tvojoj cevi nije u nadležnosti vodovoda. Invalid sam 80 posto i to sam postao 2003. godine i kako ja sad da kopam 100 metara. Legao sam ispred mašine da ne bi kopali pa da ponovo ostanemo bez vode. Mene interventna nije privela a voleo bih da jeste da i njima objasnim o čemu je reč, objašnjava Mile Šušnjar.

Stojan Tomić smatra da do svega ovoga ne bi došlo da se poštovao dogovor koji su Šušnjar, Lukić Obrad iz mesne zajednice i nekoliko građana u ponedeljak napravili sa direktorom telekoma za Pančevo Gagovićem.

Tomići i Šušnjari su prve komšije. Žive u Kajmakčalanskoj 91 i 93. Šušnjarima je vodomer podalje od kuća jer je tako jedino bilo moguće da dobiju vodu pre 25 godina kada su se priključivali. U međuvremenu vodovodna mreža im je prišla bliže kući s druge strane pa se vode razgovori sa Vodovodom da se s te strane, kraćim putem, priključe.

Kako saznajemo pančevačka policija je posle privođenja Stojana Tomića i njegovog sina predmet uputila saobraćajnoj policiji na dalje postupanje.

(Kurir.rs/013Pančevo/Foto: Kurir/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track