MORAVIČKI I ZLATIBORSKI OKRUG PROŠLI NAJGORE: Dvoje povređenih i 90 požara zbog nevremena
Foto: Tanjug/Nena Marčić

LOkalizovano

MORAVIČKI I ZLATIBORSKI OKRUG PROŠLI NAJGORE: Dvoje povređenih i 90 požara zbog nevremena

Srbija -

ČAČAK - U Moravičkom i Zlatiborskom okrugu lokalizovano je oko 90 požara koji su izbili posle jakog nevremena koje je u nedelju zahvatilo Srbiju, rečeno je u Sektoru za vanredne situacije.

Požari su izbili u nedelju u poslepodnevnim satima a ugašeni su kasno sinoć. Do njih je došlo usled varničenja žica na niskonaponskoj mreži zbog jakog vetra. Vatrogasci iz Moravičkog okruga intervenisali su u nedelju na 34 lokacije u Čačku, Ivanjici, Lučanima i Gornjem Milanovcu.

U Opštini Ivanjica je izbilo pet požara u naselju Lučka reka i selima Bratljevu, Radaljevu, Cerovi i Bele Vode , gde je izgorela štala u jednom seoskom domaćinstvu Jedan policajac je povredjen prilikom gašenja požara u naselju Lučka reka. Njemu je ukazana pomoć u Domu zdravlja u Ivanjici, i pušten je na kućno lečenje.

U požaru koji je izbio u selu Puhovo kod Lučana, izgorela je jedna kuća i deo šume, a povređenih nije bilo. U okolini Čačka izbilo je više požara u kojima su goreli pomoćni objekti, štale, kao i nenaseljene kuće. Jak vetar lomio je drveće u centralnim gradskim ulicama i u Velikom parku u Čačku. Požar je izbio i na planini Vujan kod Gornjeg Milanovca.

Nekoliko sela na planini Suvobor kod Gornjeg Milanovca u nedelju u popodnevnim satima pogodilo je jako nevreme praćeno gradom. Na području Zlatiborskog okruga tokom dana prijavljeni su požari na oko 50 lokacija.

U opštini Arilje tokom dana izbilo je šest požara u kojima je izgorela jedna kuća i jedan pomoći objekat, dok su u nekoliko okolnih sela gorele šume. Više desetina požara izbilo je u okolini Užica i na području Mokre Gore, gde su bile ugrožene kuće.

U jučerašnjem nevremenu na području Moravičkog okruga, dve osobe su lakše povređene, a varničenja žica na elektrodistributivnoj mreži izazvala su 40 požara, izjavio je načelnik okruga Slobodan Jolović.

(Kurir.rs/Beta/Tanjug/Foto: Tanjug/Nena Marčić/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SNAŽNO NEVREME U ZEMUNU: Vetar odneo krov sa hale

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track