ČUVAJTE SE PREVARE:  Leskovčanin se lažno predstavlja i prikuplja pare za decu ometenu u razvoju
Foto: Jutjub Printskrin

sramota

ČUVAJTE SE PREVARE: Leskovčanin se lažno predstavlja i prikuplja pare za decu ometenu u razvoju

Srbija -

LESKOVAC - Rukovodstvo leskovačke Škole za osnovno i srednje obrazovanje „11. oktobar“ zamolilo je građane da ne daju nikakve donacije određenom sugrađaninu koji se lažno predstavlja i nezakonito prikuplja novac, pod izgovorom da je namenjen specijalnoj školi i deci ometenoj u razvoju.

Direktor škole je o ovome danas obavestio i leskovačku policiju

Iz ove škole upozoravaju da su se pojavili nesavesni pojedinci, koji zloupotrebljavaju ove okolnosti i za svoju korist nezakonito pribavljaju materijalna sredstva.

foto: Jugmedia.rs

„Naša škola, koja se bavi problematikom dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, ima veliki broj donatora i ljudi dobre volje koji hoće da nam izađu u susret i pomognu rad škole. Treba znati da je svaki naš zahtev za donacijom propraćen odgovarajućom dokumentacijom, tj. zahtevom sa pečatom škole, potpisom direktora, obrazloženjem razloga za donaciju, kao i odgovarajućim delovodnim brojem“, navodi se u saopštenju direktora SOŠO „11. oktobar“ Vladimir Anđelković.

Kako Jugmedia nezvanično saznaje, reč je navodno o izvesnom tridesetosmogodišnjem Leskovčaninu S.K, a na društvenim mrežama građani već dele njegovu fotografiju i upozoravaju svoje prijatelje da mu nikako ne daju novac pod izgovorom da skuplja donacije za decu ometenu u razvoju.

Sumnja se da je isti lažni humanista pre 6 meseci tražio novac za Dnevni boravak DUGA Leskovac.

(Kurir.rs/Jugmedia.rs,D.Marinković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track