PALMINA SKUPŠTINA ZASEDALA NA NEUDOBNIM HOKLICAMA: Za 5 minuta ekspresno usvojili 13 tačaka, a da vidite ko će sve dobiti ulicu u Jagodini
Foto: SO Jagodina

Posle rasprodaje fotelja

PALMINA SKUPŠTINA ZASEDALA NA NEUDOBNIM HOKLICAMA: Za 5 minuta ekspresno usvojili 13 tačaka, a da vidite ko će sve dobiti ulicu u Jagodini

Srbija -

JAGODINA - Sednica Skupštine grada Jagodine, održana je danas, prvi put, kada su funkcioneri, umesto u foteljama sedeli na drvenim stolicama bez naslona tzv. hoklicama, i za pola sata rešili 13 tačaka sa 16 podtačaka dnevnog reda.

Predsedavao je predsednik Skupštine grada i narodni poslanik Dragan Marković - Palma a sve odluke su donete jednoglasno i bez diskusije.

foto: SO Jagodina

Grad Jagodina je fotelje funkcionera (osam fotelja) prodao na licitaciji 26. oktobra za 9.850 evra i taj novac će sutra biti uručen predstavnicima 66 porodica sa slabijim ekonomskim stanjem i sa više dece.

Porodice koje će dobiti novac, po 150 evra u dinarskoj protivvrednosti, predložio je Gradski centar za socijalni rad, objasnio je Marković, na sednici.

Odbornici su danas odlučili da se povodom 17. oktobra Dana oslobođenja Jagodine u Drugom svetskom ratu dodeli 25 društvenih priznanja, koje prati novčani iznos od po 50.000 dinara.

Dobiće ih 11 njaboljih učenika Osnovnih škola, četiri učenika srednjih sksola, tri sportisata, KUD "Djerdan" iz Trnave, saobraćajni policajac Zoran Stanojević, Udruženje penzionera grada i Odred izviđača "Boško Đuričić".

foto: Aleksandar Jovanović

Odbornici su doneli i odluku da se grad zaduži sa 30.000.000 dinar "radi finansiranja tekuće likvidnosti", i odluku o imenima 40 novih ulica, a prihvaćen je i predlog Zavoda za zaštitu prirode da se hrast lužnjak u Kolaru, jedan od tri zaštićena na području Jagodine, izuzme iz zaštite, jer ga je uništila strižibuba. Na sednici je za direktora JP "Toplana", ponovo imenovana Nadežda Marković - Purić.

Ulice će dobiti i Stevča Mihailović, prvi premijer nezavisne Srbije u 19. veku, Čučuk Stana, „istaknuta ličnost Prvog srpskog ustanka, druga žena Hajduk Veljka i njegov saborac“, despot Đurđ, „srpski srednjevekovni vladar, general Matija Rajnić, „istaknuti srpski oficir iz balkanskih i Prvog svetskog rata, ali i general Puzirevski „sovjetski general, oslobodilac Jagodine u Drugom svetskom ratu“, Zmaj Ognjen Vuk, „srpski junak iz 15. veka, titularni srpski despot od 1471. do 1485. godine, čije je pravo ime Vuk Branković“.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: SO Jagodina)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ROKI BALBOA IZ JAGODINE: Palma u masovnom treningu! 10.000 ZA GOSPODINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja