SREĆAN KRAJ ZA OTPUŠTENU ČISTAČICU IZ PROKUPLJA: Samohrana majka troje dece dobila posao u Crvenom krstu
Foto: Biljana Roganović

Posle štrajka glađu

SREĆAN KRAJ ZA OTPUŠTENU ČISTAČICU IZ PROKUPLJA: Samohrana majka troje dece dobila posao u Crvenom krstu

Srbija -

PROKUPLJE - Posle pet dana štrajka glađu Smernica Novković, otpuštena čistačica iz prokupačke Turističke organizacije (TSO) zaposlila se u organizaciji Crvenog krsta u Prokuplju, saopštili su iz lokalne samouprave u tom gradu.

Novković se našla na spisku za otpuštanje sa još 12 radnika te firme među kojima je kompletna služba higijene, odnosno osam čistačica sa najnižim primanjima.

"Zbog dobro poznatih dešavanja nimalo nije bilo lako dokazati najbolje namere a još teže objasniti ljudima da ustanova kao što je TSO nema realnu budućnost sa ovoliko velikim brojem zaposlenih", navodi se u saopštenju opštine Prokuplje.

Sindikat radnika TSO i danas je jednočasovnim štrajkom u zgradi "Sokolane" zatražio da se ispoštuje odluka Skupštine opštine Prokuplje po kojoj je trebalo otpustiti 12 a ne 13 radnika tog preduzeća.

Sa skupa je takodje zatraženo da se napravi nova sistematizacija radnih mesta i saopšti ko će u dogledno vreme biti zaposlen na sada upražnjenom radnom mestu.

Radnici TSO su sa skupa uputili pitanje nadležnima da li je kompletna služba higijene bila nepotrebna TSO i ko će ubuduće čistiti Sportsku halu, salu i prostorije u "Sokolani" i toalete u tim objektima pošto je to sada, kako su istakli, postao veliki problem.

U sportskoj sali "Sokolane" svakodnevno časove fizičkog imaju učenici Gimnazije, Medicinske škole kao i članovi brojnih sportskih klubova koji tu imaju treninge.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Biljana Roganović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo kada će se Zoran Marjanović venčati sa ljubavnicom u CZ-u!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track