NIŠLIJA NA MUKAMA JER POSTOJE DVE ISTE ULICE: Svi ga jure zbog tuđih dugova
Foto: M.M.

Hvata se za glavu

NIŠLIJA NA MUKAMA JER POSTOJE DVE ISTE ULICE: Svi ga jure zbog tuđih dugova

Srbija -

Ne može više Zoran Popović na meti tužilaštva i izvršitelja jer osoba koja pravi probleme živi na istoj adresi kao on, ali u drugom delu Niša

Nišlija Zoran Popović na meti je sudskih izvršitelja, komunalnih preduzeća, pa i javnog tužilaštva iako nikome nije dužan niti je kome šta skrivio!

Njegov jedini greh je što živi u Paraćinskoj ulici u niškoj opštini Palilula, na istom broju na kome u Paraćinskoj ulici, ali u niškoj opštini Pantelej, boravi osoba zbog čijih ga dugova i problema sa zakonom jure.

Ogorčen

Ovaj ogorčeni Nišlija objašnjava da ne pamti koliko je dopisa napisao i pragova obio da bi dokazao da nije onaj koga država pokušava da sankcioniše.

- Godinama trpim torturu zbog tuđe neodgovornosti. Banke i komunalci traže svoje pare, tužilaštvo mene juri zbog neodazivanja sudskom pozivu upućenom tom čoveku, a vrhunac je bio dolazak sudskih izvršitelja koji su mi zapretili da će mi izneti stvari iz kuće, i to uz asistenciju policije! Zbog njih sam imao i najveće muke jer sam ih jedva ubedio da nisam onaj koga traže. Pet dana nisam spavao strahujući da će mi sa policijom zakucati na vrata, dok mi nije stiglo obaveštenje od njih da prihvataju moj prigovor - objašnjava Popović.

foto: M.M.

Naš sagovornik ističe da osoba koja je uzročnik njegovih problema nikada nije stanovala kod njega.

- Problem je u duplim adresama, jer postoje dve Paraćinske ulice. Mislio sam da sam se oslobodio muka kada je pre nekoliko godina toj ulici promenjeno ime. Međutim, iako se ona sada zvanično zove Petra Petrovića, za mene se ništa nije promenilo jer ta osoba, iako joj je to zakonska obaveza, nije ažurirala podatke u ličnoj karti. A kako sve institucije naše adrese dobijaju od MUP, on se i dalje vodi u Paraćinskoj. To sam lično proverio i ustanovio da je adresa te osobe izmenjena jedino u biračkom spisku - vajka se Zoran.

Napao ga

Popović tvrdi i da je pokušao da o problemu lično porazgovara sa vinovnikom svega što ga je snašlo, ali da mu se i to obilo o glavu.

- Saznao sam njegov broj telefona, pozvao ga i zamolio ga da ažurira svoju adresu kako ne bih imao više problema. Međutim, on me je obasuo uvredama i pretnjama, tako da više ne znam šta da radim - bespomoćno sleže ramenima Popović.

Pa se ti snađi u Nišu

IMAJU ČAK ŠEST NIŠAVSKIH ULICA

Popović je ukazao na problem koji već godinama muči Nišlije. Iako Komisija za preimenovanje ulica kontinuirano radi, ostalo je još mnogo onih koje imaju isto ime. Tako u Nišu, osim Paraćinskih, postoje po dve ulice Maršala Tita i Valjevske, tri Vase Pelagića i Proleterske, a da poštarima uopšte nije lako, svedoči to što čak šest ulica nosi naziv Nišavska.

Kurir / M.M

Foto: M.M.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KLJUČNI SVEDOCI U TUŽILAŠTVU! Da li je baka sa kozama videla Zorana Marjanovića na nasipu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track