NE PRESTAJU PROBLEMI SA ZAVISNICIMA I DILERIMA: Građani zahtevaju da se Metadonski centar u Novom sadu izmesti
Foto: Youtube screenshot/ Mo Scrapelli

strahuju za decu

NE PRESTAJU PROBLEMI SA ZAVISNICIMA I DILERIMA: Građani zahtevaju da se Metadonski centar u Novom sadu izmesti

Srbija -

NOVI SAD - Stanari ulica Mikole Kočiša, Prištinske, Ledinačke, Drinske i Hajduk Veljkove, ponovo su se žalili Gradu na probleme koje izazivaju korisnici Metadonskog centra, narkomanski zavisnici, pa čak i dileri koji se svakodnevno okupljaju oko te ustanove. Kako kažu, iako su radnici "Zelenila" raskrčili zapuštene površine, na čemu su zahvalni, situacija nije mnogo bolja, i ostaju pri stavu da se Metadonski centar izmesti.

foto: Youtube/Printscreen

Iskorišćene igle, špricevi, galama i pretnje, i dalje su svakodnevica stanara ulica oko Metadonskog centra. Kako kažu, strahuju pre svega za bezbednost dece, koja tim putem idu u školu.

"Imamo zamerke na čistoću i tako dalje, ali nama je krucijalni problem jedna rizična grupa protiv čijeg lečenja mi nemamo ništa, ali zaista našu decu moramo, moramo da sačuvamo. To nikako nije bezbedan put, nikako nije bezbedno mesto da se deca igraju, jer mogu da se ozbiljno povrede, da dođu u sukobe, možete da zamislite šta sve može da se desi", kaže predstavnik stanara ulica oko Metadonskog centra Strahinja Bojović.

Iako izmeštanje Metadonskog centra nije u nadležnosti Grada, u Komisiji za predstavke i predloge kažu da se ulažu veliki napori kako bi se taj problem rešio i kako bi se pomoglo građanima koji stanuju u blizini te institucije.

foto: Profimedia

"Stupili smo u komunikaciju sa Odborom za predstavke i predloge u Automonmoj pokrajini Vojvodine, i zamolili smo da zajedničkom saradnjom organizujemo sastanak, gde bi bili uključeni i građani ovog dela naselja, kako bismo mogli da vidimo da se ovaj problem stvarno prevaziđe", kaže predsednik Komisije za predstavke i predloge Skupštine Grada Novog Sada Marko Jovanović.

(Kurir.rs/RTV, B.Kozarov)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) SPECIJALCI UPALI U BEOGRADSKI KAZINO I UHAPSILI DILERE: Pogledajte spektakularnu akciju usred noći!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track