(VIDEO) INCIDENT U TOPIONICI U BORU: Plamen pokuljao iz konvertora, rukovodstvo kompanije negira da se desila eksplozija
Foto: Printscreen

materijalna šteta

(VIDEO) INCIDENT U TOPIONICI U BORU: Plamen pokuljao iz konvertora, rukovodstvo kompanije negira da se desila eksplozija

Srbija -

U borskoj topionici je došlo do eksplozije. Prema nezvaničnim informacijama, u jednu od metalurških mašina u topionici ubačena je sirovina koja je u sebi imala 16 odsto vlage, umesto dozvoljenih četiri procenata, što je dovelo do detonacije i eksplozije.

U trenutku incidenta u blizini nije bilo radnika, tako da je sve, srećom, prošlo sa materijalnom štetom koja nije zanemarljiva.

RTB Bor negirao navode da se u Topionici desila eksplozija

Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor negirao je danas navode koji su se pojavili u pojedinim medijima da se u borskoj Topionici desila eksplozija. "Rukovodstvo Topionice i Rudarsko-topioničarskog basena Bor najoštrije demantuje priču koja je plasirana u medijima. Nikakve eksplozije u topionici u Boru nije bilo", navodi se u saopštenju RTB Bor.

Generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski kazao je da se "moraju pokrenuti krivične postupke protiv onih koji su izazvali ovakvu situaciju u javnosti" i pozvao medije da pre objavljivanja informacija "provere sa rukovodstvom RTB-a saznanja do kojih su došli".

foto: Dado Đilas, Nebojša Mandić

"Ovo je topao proces, iskričenje iz konvertora se dešava svaki čas i normalna je pojava prilikom topljenja bakra. Ne smemo dozvoliti da se u medijima zloupotrebljava nešto što je potpuno uobičajna stvar", naveo je Spasovski.

Rukovodilac radne jedinice konvertori-rafinacija u borskoj Topionici Ivan Najdenov kazao je da "konvertor broj četiri radi uobičajeno, da nema nikakve materijalne štete, nema nikakvih problema, proces proizvodnje teče sasvim normalno i niko nije povredjen".

Kako navodi RTB Bor, Najdenov je posetio topionicu i dodao da "apsolutno nikakvog zastoja u topionici nije bilo".

"Evo nas na licu mesta, kod konvertora broj četiri koji, kao što vidite radi normalno. Ovde smo da demantujemo priču koja se danas pojavila u sredstvima informisanja, a to je najbolje uraditi sa lica mesta", naveo je Najdenov.

Kurir.rs/Alo/S.Z.B.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Farmaceuti krivi za epidemiju malih boginja!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track