POLITIČKE STRANKE DUGUJU NOVOM SADU 15,6 MILIONA DINARA: Najveći dužnici LDP, DS, Reformisti Vojvodine, DSS...
Foto: Beta/Dragan Gojić

ne plaćaju račune

POLITIČKE STRANKE DUGUJU NOVOM SADU 15,6 MILIONA DINARA: Najveći dužnici LDP, DS, Reformisti Vojvodine, DSS...

Srbija -

Političke stranke u Novom Sadu prema podacima Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove duguju više od 15,6 miliona dinara na ime najma poslovnih prostora. Najveći dužnik je Liberalno demokratska partija sa oko 3,6 miliona dinara, dok dugovi drugih partija uglavnom nastaju i nestaju onako kako te stranke dolaze ili odlaze s vlasti, piše Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Nakon LDP-a, prema podacima Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove zaključno sa 31. avgustom ove godine najviše je dugovala Demokratska stranka, koja je po više osnova dugovala ukupno oko 2,76 miliona dinara.

Slede Reformisti Vojvodine sa dugom od oko 2,1 milion dinara, Demokratska stranka Srbije sa oko dva miliona, Vojvođanska partija sa oko 1,7, nepostojeći Ujedinjeni regioni Srbije sa oko milion i po, Pokret socijalista sa oko 780 hiljada dinara.

Dugove u Novom Sadu imaju i dve Treće Srbije, zatim samostalni DSS Beograd, Ravnogorski pokret.

Iako se na spisku dužnika stranke menjaju, dug je konstanta - godinama neprekidno raste, pa je 2011. iznosio skoro šest miliona dinara, 2015. oko devet miliona, da bi krajem 2016. dostigao čak 15,6 miliona, koliko je otprilike i danas, navodi VOICE.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Beta/Dragan Gojić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Štrajk u pošti ugrožava celu Srbiju !

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track