ŠABAC SMANJIO POREZ NA IMOVINU: Od Nove godine manji nameti građanima Šapca
Foto: Promo

ŠABAC SMANJIO POREZ NA IMOVINU: Od Nove godine manji nameti građanima Šapca

Srbija -

Odbornici Skupštine grada Šapca jednoglasno su danas usvojili Odluku da se umanji porez na imovinu za dva odsto na teritoriji grada Šapca. Odluka će početi da se primenjuje od 1. januara 2018. godine.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je istakao da je ova odluka Šapca merilo drugačijeg pristupa u odnosu na politiku u ostalim gradovima u Srbiji.

foto: Promo

-Mislim da su građani potpuno svesni da se ovog meseca u mnogim lokalnim samoupravama u Srbiji povećava porez na imovinu. Mi u našem gradu želimo potpuno drugačiji pristup i drugačiju politiku. Zato smo predložili Skupštini da se porez našim sugrađanima umanji za dva odsto jer verujemo da je važno da damo što veći mogući podsticaj, odnosno da olakšamo izmirivanje obaveza. Taj podsticaj važi i za privredu i za građane, rekao je gradonačelnik.

On je podsetio da građani šabačkih sela u nedelju glasaju kako će biti potrošen novac koji je u njihovim mestima prikupljen od poreza na imovinu.

-Naša politika se zasniva na tome da građane uključimo u odlučivanje što je više moguće. Primer su "referendumi" koji ćemo imati u 24 šabačka sela u nedelju. Građani će odlučivati o trošenju novca koji je prikupljen od poreza na imovinu. Porez na imovinu koji građani uplate ostaje u njihovom mestu da sami odlučuju kako će ga potrošiti. Zato je važno da porez plaćaju svi. To je način da se dalje razvijaju naše mesne zajednice, kazao je gradonačelnik i najavio da će naredne godine na ovaj način odlučivati sve mesne zajednice uključujući i gradske.

Od kada je 2015. godine Skupština Šapca donela odluku da se novac od poreza na imovinu koji je prikupljen u selu vrati seoskim mesnim zajednicama, naplata poreza se utrostručila. Zato u Šapcu veruju da politika uključivanja građana u procese odlučivanja donosi višestruku korist – gradska kasa je punija, a u selu se izvode radovi u skladu sa stvarnim potrebama građana.

(Promo tekst)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track