VRANJE U NOVOGODIŠNJEM RUHU: Počelo postavljanje rasvete i ukrasa
Foto: T. Stamenković

VRANJE U NOVOGODIŠNJEM RUHU: Počelo postavljanje rasvete i ukrasa

Srbija -

Novogodišnje ukrašavanje Vranja koštaće grad 750.000 dinara, a posao ukrašavanja ove godine dobio je Parking servis. Prema rečima Marjana Stankovića, direktora Parking servisa budžetom Grada Vranja i JU TO predviđeno je negde oko 750.000 dinara za nabavku novih ukrasa i za njihovu montažu i demontažu

foto: T. Stamenković

“Budžetom grada Vranja i Javne ustanove TO predviđeno je negde oko 750.000 dinara zajedno za nabavku novih ukrasa i za njihovu montažu i demontažu, 450.000 dinara biće potrošeno za nabavku novih ukrasa, a preostalih 300. 000 dinara za njihovu montažu i demontažu.Od ove godine Parking servis je dobio posao ukrašavanja grada novogodišnjom rasvetom, do ove godine je to radila TO”, kaže Stanković.

Prema njegovim rečima planom ukrašavanje je predviđeno da ukrasi i rasveta budu postavljeni od Autobudske stanice do Gradske uprave glavnom ulicom Kralja Stefana Prvovenčanog, a biće ukrašeno novo I staro šetalište. Ukrasa će biti i ispred zgrade nove pošte, kao i na prostoru kod robne kuće gde je planirano da se napravi sadržaj zanimljiv za decu. Biće ukrašen i prostor ispred Gradske uprave, spomenik Čika Mitketa, zgrada starog Hotela Vranje, zgrade Načelstva, zbog zanimljive arhitukture koja treba da se naglasi.

foto: T. Stamenković

Stanković kaže da su u odnosu na prošlu godinu u ukrašavanju grada novogodišnjom rasvetom i ukrasima uveli neke izmene.

“S obzirom da je veoma malo novca po meni predviđeno za takvu jednu nabavku i za takav posao , gledamo da ne bude previše natrpano, jednako raspoređeno i nenapadno, e sad videćemo reakciju građana i da li se to većini sviđa, ili ne. Radi se i na popravci ukrasa iz ranijih godina, koji će biti iskorišćeni i postavljeni u pojedinim ulicama. Od ponedeljka smo krenuli sa postavljanjem ukrasa po gradu, u narednih nekoliko dana ukrašavanje će biti završeno,” napominje Stanković. Novogodišnja rasveta i ukrasi po planu krasiće grad do 15. januara 2018. Nedelju dana nakon toga radiće se na njihovoj demontaži.

foto: T. Stamenković

Stanković napominje da su poziv za preuzimanje posla oko postavljanja novogodišnje rasvete dobili iz Gradske uprave.

“Zašto je posao grubo rečeno “oduzet” TO i poveren Parking servisu ne znam. Iz Gradske uprave su me zvali i dali predlog da mi to preuzmemo, tražili su naše izjašnjavanje da li mi to možemo da uradimo, i mi smo prihvatili taj posao. Mi smo upravljači javnom rasvetom u gradu, tako da su nam dostupni svi priključci koji su potrebni za priključivanje novogodišnje rasvete i to je možda jedan od razloga da taj posao bude ponuđen nama”, kaže Stanković i dodaje da su sredstva za ukrašavanje predviđena budžetom grada za TO.

“Pre petnaestak dana je konačno odlučeno da Parking servis ide sa tom nabavkom, tako da smo mi napravili ugovor i potpisali ga sa TO, da za potrebe TO, Parking servis sprovede posao ukrašavanja grada”, pojašnjava na kraju Stanković.

foto: T. Stamenković

T. Stamenković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja