LOŠA VEST ZA VRANJANCE: S novom godinom i poskupljenje vode i komunalnih usluga
Foto: T. Stamenković

Prihvaćen predloh nadzornih odbora

LOŠA VEST ZA VRANJANCE: S novom godinom i poskupljenje vode i komunalnih usluga

Srbija -

VRANJE - Članovi Gradskog veća Vranja prihvatili su predloge nadzornih odbora JP „Vodovod“ i JKP „Komrad“ koji su tražili nove više cena svojih usluga. Tako će cena vode i kanalizacionih usluga biti povećana u iznosu od 250 do 300 dinara mesečno po domaćinstvu, zavisno od potrošnje.

„Komrad“ će svoje usluge naplaćivati za dinar više po kvadratnom metru, tako da će umesto 6,11 dinara bez PDV, nova cena biti 7,70 sa PDV. Nove više cene ova preduzeća obrazlažu činjenicom da ne mogu da posluju pozitivno i da im je ugroženo poslovanje s obzirom da su poslednje povećanje imali 2013. godine.

Za JP „Vodovod“ ovakav zahtev je u cilju održavanja sistema za snabdevanje vodom i izgradnje Fabrike za prečišćavanje vode, što je uslovljeno ugovorom sa KFW bankom. „Na novu cenu utiču i poskupljenja energenata, naftnih derivata, rezervnih delova i povećanje minimalne cene rada. Cena vode i kanalizacionih usluga biće povećana u iznosu od 250 do 300 dinara mesečno po domaćinstvu, zavisno od potrošnje“, kaže većnica Danijela Milosavljević.

Korisnici socijalne pomoći i dalje će biti zaštićena kategorija, predviđeno je ovom odlukom . Gradsko veće je donelo i zaključak da se donese pravilnik kojim će biti proširena lista zaštićenih kupaca kada je reč o plaćanju vode i kanalizacionih usluga.

foto: T. Stamenković

„Što se tiče „Komrada“, ovo preduzeće svoje usluge će naplaćivati za dinar više po kvadratnom metru, tako da će umesto 6,11 dinara bez PDV, nova cena biti 7,70 sa PDV. Ovo preduzeće tek treba da definiše zaštićene kategorije potrošača, među kojima će se naći korisnici socijalne pomoći, penzioneri sa najnižim primanjima, invalidi.

Obrazloženje za povećenje cena je održivost „Komrada“ jer cene nisu menjane duži vremenski period“, kaže gradaska većnica Milosavljević. O novim cenama vode i komunalija raspravljaće Skupština grada Vranja . Ukoliko predlog o poskupljenju bude usvojen počeće da se primenjuje od 1. januara 2018. i pored obećanja da neće biti povećanja cene vode i komunalnih usluga u Vranju.

(Kurir.rs/T. Stamenković)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: NESTALO BOGATSTVO! Evo čega sve nema u vili Mir od kada su u nju ušli Sloba i Mira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja