SKANDAL ŠKOLI U VRANJSKOJ BANJI: Vršnjak pretukao devojčicu, direktorka tvrdi da je ona šamarala drugarice i izmislila da je žrtva
Foto: Shutterstock

maloletnica pod stalnim nadzorom psihijatra

SKANDAL ŠKOLI U VRANJSKOJ BANJI: Vršnjak pretukao devojčicu, direktorka tvrdi da je ona šamarala drugarice i izmislila da je žrtva

Srbija -

VRANJE - Učenica osmog razreda M.M. (14) iz Vranjske Banje od 24. novembra nije prekoračila prag Osnovne škole “Predrag Devedžić”, jer je u učionici pred đacima navodno dobila batine od druga iz odeljenja K.R. (14).

Uznemirena i uplašena devojčica optužuuje vršnjaka za gaženje po nogama, krvničko udaranje pesnicama po glavi i licu i čupanje kose.

foto: Profimedia

Lekari u Vranju konstatovali su uznemirenost, pojačan puls i otoke po temenu i licu devojčice.

Ogorčena majka Sanja Mladenović, koja je 11. decembra jezivu priču o vršnjačkom nasilju u školi obelodanila lokalnoj TV Info puls, ističe da je posle krvničkog batinanja njena ćerka pod stalnim nadzorom psihijatra.

Zbog straha, uznemirenja, stresa, glavobolje i vrtoglavice, maturantkinja pije antidepresive i lekove za smirenje.

Direktorka Vesna Anđelković ističe da se pred 20 učenika 24. novembra dogodio sukob, da u školi nije bilo vršnjačkog nasilja da je učenica otišla kući bez ijedne ogrebotine.

foto: Shutterstock

- Obratila sam se policiji, Prosvetnoj inspekciji i Centru za socijalni rad, koji se jedini zainteresovao za nemili slučaj. Ne želim da bilo koji rodtelj doživi ovakav pakao, koji preživljava naša porodica. Najviše me boli što se niko iz škole nije setio da pita kako je moje dete. Ćerka više neće ići u ovu školu. Nastaviće u Vranju. Ništa nam drugo ne preostaje - očajna je majka devojčice.

Za vreme školskog odmora K.R. je prišao odeljenskoj drugarici i počeo da je gazi po nogama. Devojčica je rekla da je školski drug počeo da je pesnicama udara po glavi i telu.

Kada je sela na stolicu, nasilnik je počeo da je vuče za kosu. Devojčici je u pomoć pritekao drug, koji je upozorio napadača da više ne udara učenicu, jer strahovitim batinama može da je ubije.

foto: Profimedia

Majka pretučene devojčice tvrdi da je u učionicu uleteo nastavnik. Kada je ćerka pokušala da objasni šta se desilo, nastavnik je rekao “I treba da te bije”.

- Osim verbalnog sukoba i koškanja pred dvadesetak učenika, nije bilo vršnjačkog nasilja. Zbog sukoba vođen je postupak u školi i utvđeno je da niko nije izudarao učenicu. Više puta smo bezuspešno zvali majku na razgovor. Nije se odazvala pozivima da dođe u školu. Prava je istina da je pomenuta učenica šamarala nekoliko drugarica. Izmislila je priču da je žrtva i laž plasirala u lokalnom mediju, izjavila je direktorka škole Vesna Anđelković.

Mnogi u Vranjskoj Banji optužuju školsku upravu što je danima krila nemio slučaj i nije se zvanično oglasila.

(Kurir.rs/Alo, V.Pešić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIRI TV VESTI UŽIVO! Počinje obračun države sa kriminalom!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track