PRESELA IM ŠLJIVIJADA: Policija tražila 1,4 miliona za obezbeđenje
Foto: Kurir

Glavobolja

PRESELA IM ŠLJIVIJADA: Policija tražila 1,4 miliona za obezbeđenje

Srbija -

Ta suma je trećina cene celokupne manifestacije i u TO Blace su u čudu jer, kako kažu, ovo je prvi put u Srbiji da policija naplaćuje usluge održavanja javnog skupa, odnosno manifestacije

Na ime usluge obezbeđenja tradicionalne manifestacije Dani šljive u Blacu, koja je održana od 23. do 28. avgusta ove godine, policija je organizatoru manifestacije, Turističkoj organizaciji Blaca, ispostavila račun od čak 1,4 miliona dinara.

Ta suma je trećina cene celokupne manifestacije i u TO Blace su u čudu jer, kako kažu, ovo je prvi put u Srbiji da policija naplaćuje usluge održavanja javnog skupa, odnosno manifestacije.

- Iako smo zahtev za prijavu javnog skupa poslali skoro mesec dana pre održavanja, potvrda da možemo da organizujemo stigla je dan pre manifestacije. Šok je usledio kad nam je 5. septembra stigla faktura iz MUP Srbije na 1,4 miliona dinara na ime obezbeđivanja skupa. Zvala sam sve organizatore sličnih manifestacija u Srbiji i svi se čude. Nikada im policija nije naplatila tu uslugu - kaže v. d. direktora TO Blace Ana Antić.

Žalili su se, ali su odbijeni.

- Dobili smo opomenu pred utuženje od MUP Srbije 5. decembra. Prvi put sam sada čula da policija za svoj redovni posao traži dodatnu naplatu.

A onda se juče po podne sve promenilo nakon što smo poslali pitanja MUP.

- U skladu sa pravilnikom o vrstama usluga koje pruža Ministarstvo unutrašnjih poslova, opštini Blace neće biti naplaćeno angažovanje policijskih službenika na obezbeđenju manifestacije Dani šljive, koja je održana u toj opštini avgusta ove godine - saopštili su iz MUP.

Kurir / B. R.

Foto: Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NAJJAČA PREVARA SAOBRAĆAJACA IKADA: Beograđani napravili ludilo na ALKO TESTU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja