ZOVE SE KAO BIVŠI PREDSEDNIK SRBIJE I MAŠINAC JE IZ KRALJEVA: Pre 15 godina ostao je bez posla, ali se ne žali! Okrenuo se zemlji i od ovih biljaka iškolovao decu!
Foto: AP/Ilustracija

Radi se od jutra do mraka, ali se i zaradi

ZOVE SE KAO BIVŠI PREDSEDNIK SRBIJE I MAŠINAC JE IZ KRALJEVA: Pre 15 godina ostao je bez posla, ali se ne žali! Okrenuo se zemlji i od ovih biljaka iškolovao decu!

Srbija -

KRALJEVO - Kada je pre 15 godina ostao bez posla, mašinski tehničar Milan Milutinović iz Zaklopače kod Kraljeva, okrenuo se plasteničkoj proizvodnji.

Počeo je s povrćem, a sada uzgaja cveće. Ovih dana, zbog predstojećih praznika, ogromna je potražnja za cvetom "Božićna zvezda".

foto: AP/Ilustracija

Radno od jutra do mraka. Posla uvek ima. U plastenicima domaćinstva Milutinović u Zaklopači kod Kraljeva, svi rade.

"Ujutru se krene od zalivanja ,pa zavisi da li treba nešto da se presađuje, da se seje, da se pikira dok ne krene sezona prodaje. Kada krene sezona prodaje onda se sve to isto radi, plus mora da se zadovolji pijaca i mušterije koje dolaze kući da kupe cveće", kaže Milana Milutinović iz Zaklopače.

Svi vole cveće. Naporno je, ali u plastencima cveće se uzgaja s ljubavlju.

"Ja sam to navikla da radim. Omiljeni cvet to mi je bogumila,ima mnogo cveta ali ona mi je baš lepa jednako odvajam da to bude lepo da se iznese", kaže Milica Milutinović iz Zaklopače.

foto: AP/Ilustracija

Na oko 1.500 kvadratnih metara, Milutinovići proizvode oko 20 vrsta cveća. Godišnje isporuče više od 100.000 raznovrsnih biljaka.

Trenutno natraženija vrsta cveća u plastenicima je božićna zvezda. Kada ona bude prodata nastvalja se sadnja drugih vrsta koje će stići za prodaju početkom marta.

Obezbeđen plasman nemaju. Snalaze se sami. Za sada ne planiraju proširenje proizvodnje.

foto: Youtube Printscreen

"Što se tiče preporuke nekome ko sada kreće,pa preporučujem neka se dobro razmisli ulaganja su mnogo velika,posao je još veći, pa ko može da izdrži neka se pridruži", kaže Milan Milutinović iz Zaklopače.

Već 15 godina, od kada je ostao bez posla, mašinski tehničar Milan Milutinović uzgaja cveće. Mukotrpnim radom, uspeo je uprkos poteškoćama, da iškoluje decu,i da ukućani pristojno žive.

(Kurir.rs/RTS/Foto: AP/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) PRESLATKO! Beba medveda pije mleko iz flašice!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track