FRANCUZI STAVILI SRBIJU U VRH NAJPOŽELJNIJIH PUTNIČKIH DESTINACIJA: Beograd za turiste novi Berlin sa slovenskom dušom
Foto: Filip Plavčić

turistička mapa

FRANCUZI STAVILI SRBIJU U VRH NAJPOŽELJNIJIH PUTNIČKIH DESTINACIJA: Beograd za turiste novi Berlin sa slovenskom dušom

Srbija -

Francuski turoperater "Vojažer du mond" (Voyageurs du Monde), pozicionirao je Srbiju kao treću najpoželjniju destinaciju u 2018. godini, navodeći da je Beograd ozbiljan kandidat u trci za novi Berlin "sa dodatkom slovenske duše kao plusom".

"Srbija je doživela potpuni preporod. Uokvirena Dunavom, širokom ravnicom Vojvodine, sa Beogradom kao glavnim gradom, kulturnim srcem koje nikada nije prestalo da kuca, danas se kreće u drugom ritmu. Ostaci koji svedoče o viševekovnoj istoriji Srbije prepliću se sa uzavrelom andergraund kulturom", naveo je "Vojažer du mond".

Takođe, stoji da je industrijski kvart u Beogradu - Savamala, postao novi bastion "ulične umetnosti", da nastaju mikro kulturni centri, umetničke galerije cvetaju u podrumima, mladi kreatori redizajniraju stari tržni centar iz 90-ih u "modni hab", saopšteno je danas iz Turističke organizacije Srbije (TOS).

"Da, Beograd je ozbiljan kandidat u trci za novi Berlin sa dodatkom slovenske duše kao plusom", navodi "Vojažer du mond", koji posluje u više desetina poslovnica širom Francuske, Švajcarske i Belgije. Pozicijom treće najpoželjnije destinacije, TOS u narednoj godini očekuje značajno povećanje broja turista iz tih zemalja.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Filip Plavčić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Novogodišnja bajka oživela na Voždovcu! Zasvetlela najlepše okićena kuća u prestonici!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track