VRANJE DOBILO DUPLO VIŠE PARA IZ BUDŽETA NEGO 2016. GODINE: Uplaćeno 200 miliona dinara, gradska vlast zadovoljna
Foto: Tatjana Stamenković

uplata

VRANJE DOBILO DUPLO VIŠE PARA IZ BUDŽETA NEGO 2016. GODINE: Uplaćeno 200 miliona dinara, gradska vlast zadovoljna

Srbija -

Na račun grada Vranja iz republičkog budžeta uplaćeno je 200 miliona dinara, duplo više nego 2016. godine. Lokalna samouprava je zadovoljna ovim transferom koji će na najbolji moguć način biti iskorišćen.

Gradonačelnik Slobodan Milenković izjavio je da će sredstva biti iskorišćena racionalno i za one namene koje su prioritet.

"Činjenica da jedržava iz nenamenskog transfera iz tekuće budžetske rezerve za Vranje opredelila 200 miliona samo je potvrda jednog odgovornogodnosa prema građanima ovog dela Srbije. Sredstva ćemo iskoristiti racionalno i za one namene koje su prioritet", kažeMilenković.

Planirano je da deo novca bude upotrebljen za nastavak izgradnje Pozorišta " "Bora Stanković" u Vranju, čija je zgrada stradala u požaru jula 2012. godine. Za drugu fazu građevinskih radova biće izdvojeno35 miliona dinara. Prema Milenkovićevim rečima novac će biti usmeren i na nastavak infrastrukturnog opremanja Slobodne zone, kao i za početak realizacije komunalnog programa za 2018. godinu.

"Pomoćićemo i našim komunalnim preduzećima gde grad duguje po osnovu grejanja za srednje i osnovne škole. Planirano je da obnovimo i fasade u gradu. Iz tih sredstava nastojaćemo da izmirimo sve obaveze što se tiče socijalnih davanja", izjavio je gradonačelnik.

(Kurir.rs/T. Stamenković)

Foto T. Stamenković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track