ŠTRAJK NA GROBLJU: Niški grobari traže redovne plate i bolje uslove za rad
Foto: Dragan Kadić

i prvog radog dana u 2018. godini

ŠTRAJK NA GROBLJU: Niški grobari traže redovne plate i bolje uslove za rad

Srbija -

NIŠ - Štrajk radnika, članova Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata u Javnom komunalnom preduzeću "Gorica", koje se bavi pogrebnim uslugama, nastavlja se i prvog radog dana 2018. godine, saopštili su predstavnici tog sindikata.

Članovi sindikata ASNS u preduzeću koje se bavi pogrebnim uslugama jednačasovni štrajk upozorenja organizuju od 30. novembra prošle godine.

Oni su najavili da će svakodnevno od 14 do 15 časova obustavljati rad sve do ispunjenja zahteva koje su dostavili osnivaču preduzeća - gradu Nišu.

Radnici "Gorice" traže redovnu isplatu plata, poboljšanje uslova rada, preispitivanje sistematizacije, preispitivanje zarada zaposlenih kao i rada menadžemanta.

Kao jednu od važnih stavki ASNS traži objavljivanje Izveštaja gradske Radne grupe koja je kontrolilisala finansije i rad "Gorice". Radnici "Gorice" su poslednjih godina u više navrata organizovali štrajkove zbog mnogobrojnih finansijskih problema u tom preduzeću, a tokom maja 2016. godine pedesetak radnika je spavalo u radionici na groblju, jer nisu imali novac da plate kartice za prevoz.

"Gorica" trenutno upošljava 129 radnika, a svakodnevno štrajkuje oko 50 radnika i to onih koji su neposredno angažovani na sahranjivanju.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Dragan Kadić/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ŠTA JE UBICA ŽENE I DETETA U RAKOVICI, OTKRIO CIMERIMA U CENTRALNOM ZATVORU? Evo koje su bile njegove poslednje reči!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track