SUROVO: Izbacili dečaka iz autobusa nasred auto-puta kod Leskovca jer nije imao kartu
Foto: Aleksandar Jovanović/Ilustracija

ZAKONOM ZABRANJENO

SUROVO: Izbacili dečaka iz autobusa nasred auto-puta kod Leskovca jer nije imao kartu

Srbija -

Kondukter i vozač autobusa „Goran prevoz“ DOO Leskovac izbacili su danas iz autobusa petnaestogodišnjeg učenika L.D. iz Leskovca jer trenutno kod sebe nije imao putnu legitimaciju, što je po zakonu zabranjeno, a nije ni humano budući da se radi o maloletniku.

L.D. svakoga dana istim autobusom putuje u Srednju školu u Gredelici sa istim prevoznikom, pa je, kao i ostala deca, poznat i vozaču i kondukteru, ali to nije bila prepreka da dvojica odrasla muškarca donesu neshvatljivu odluku, na zaprepašćenje njegovih drugova i drugarica, piše Jugmedia.

foto: Jugmedia.rs

„Sinoć kasno sam se majkom vratio iz Crne Gore i nisam jutros rano stigao da kupim kartu, mada sam poneo novac. To sam pokušao da objasnim i kondukteru, ali nije vredelo. Izbacili su me, nisam se bunio“.

Izbačen je na starom auto-putu kod Male Kopašnice gde nema prolaznika i gde vozači voze brzo skoro kao na novom, uporednom auto-putu. On se nije uplašio samoće i hladnoće, ali njegova majka, profesor muzike, jeste.

„Veoma sam se uplašila. Maloletno dete je bilo sat vremena samo na putu. Kroz glavu su mi prolazile loše misli, iako me je on umirivao da je dobro“, priča ogorčena majka, koja je ceo slučaj prijavila leskovačkoj policiji.

U poliicji su joj, tvrdi, rekli da niko nema prava da izbaci putnika iz autobusa.

foto: Profimedia

Već samo da zahteva da kupi kartu, a posebno ne maloletno lice.

„Istina je da je njegova karta istekla 29. decembra prošle godine, ali deca nisu išla u školu zbog raspusta, a on je zbog odmora krenuo dva dana posle raspusta u školu. Trebalo je razum da prevlada kod odraslih ljudi jer mi uredno kupujemo mesečnu kartu. Ko bi sada bio kriv da mu se nešto desilo na auto-putu?“, pita se uznemirena majka.

Vlasnik prevozničkog preduzeća „Goran prevoz“ DOO, Goran Stojanović je, kako su rekli u firmi, u inostranstvu, a direktorka Aleksandra Stanojević se nije javljala na poziv, pa smo tako ostali uskraćeni za komentar druge strane.

(Kurir.rs/Jugmedia.rs, M. Ivanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track