U VALJEVU POLICIJA ODLUČUJE KO ĆE ORGANIZOVATI SRPSKU NOVU GODINU: Radikali i gradska vlast zakazali doček na istom mestu!
Foto: Zorana Jevtić

urnebesna situacija

U VALJEVU POLICIJA ODLUČUJE KO ĆE ORGANIZOVATI SRPSKU NOVU GODINU: Radikali i gradska vlast zakazali doček na istom mestu!

Srbija -

Grad Valjevo odlučio je da svečani doček Pravoslavne nove godine bude na javnoj površini koja je u vlasništvu grada, što je kao i organizator uredno i prijavio, izjavio je gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović.

Na istoj javnoj površini, međutim, doček Nove godine po Julijanskom kalendaru je prijavila i Srpska radikalna stranka (SRS) u policiji.

"Grad je sve uradio po protokolu što je bilo predviđeno za organizovanje ovakvog skupa. Angažovali smo Agenciju za obezbeđenje, obavestili smo javna preduzeća, dobili smo dozvole od svih nadležnih službi za zauzimanje javnih površina i što je najbitnije za građane platili smo angažovanje Šabana Šaulića", rekao je Gvozdenović za "Glas zapadne Srbije".

On dodaje da SRS želi da, na istom mestu i u isto vreme gde grad organizuje doček, ima svoj program koji se sastoji od di-džeja, trubača i obraćanja predsednika Okružnog odbora SRS.

"Zakon dozvoljava da na jednom isto mestu može više organizacija prijaviti skup, ali ne mogu zauzeti javnu površinu čiji je titular grad, bez saglasnosti nadležnih službi u Gradskoj upravi", istakao je Gvozdenović.

Prema njegovim rečima, policija treba da uradi bezbednosnu procenu i da pismeno obavesti ili grad ili radikale kome skup zabranjuju. Inače, u Skupštini grada Valjeva naprednjaci i socijalisti imaju ubedljivu većinu, a Srpska radikalna stranka uopšte nema odbornike, jer na prethodnim lokalnim izborima nije prešla cenzus.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto ilustracija Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track