PROKUPAČKE SREDNJE ŠKOLE U PROBLEMU: Plafon prokišnjava, nastava obustavljena
Foto: Biljana Roganović

Obaveštena nadležna inspekcija

PROKUPAČKE SREDNJE ŠKOLE U PROBLEMU: Plafon prokišnjava, nastava obustavljena

Srbija -

PROKUPLJE – Zbog dela plafona koji je otpao u jednom delu zgrade u kojoj su smeštene dve srednje škole, gimnazija i medicinska škola u Prokupju, obustavljena je nastava.

Zabranu je na dalji boravak, do saniranja problema, izdala Građevinska inspekcija opštine Prokuplje. Direktor prokupačke gimnazije Dragosav Minić kaže da je jedan deo plafona počeo da prokišnjava i da su zbog bezbednosti dece obustavili nastavu.

"Nije otpao plafon, već je samo ozbiljno natopljen i počeo je da prokišnjava, pa smo obavestili nadležnu inspekciju. Kako se problem pojavio u petak, tada popodnevna smena, odnosno Medicinska škola nije imala nastavu, a za vikend smo sanirali problem. Ipak, za svaki slučaj i sada je obustavljena nastava", kaže Minić.

Ovo je jedna od najstarijih zgrada u Prokuplju i već godinama unazad ona je u lošem stanju. Urađen je i predračun po kojem je za rekontrukciju fasade i stolarije potrebno 50 miliona dinara. Polovinom prošle godine Zavod za zaštitu spomenika dao je dozvolu da se krene sa rekonstrukcijom i ta dozvola važi do juna ove godine. U međuvremenu je lokalna samouprava postavila kao prioritet uređenje zgrade gimnazije, koja je stara 120 godina, ali je planirano da se deo novca obezbedi preko konkursa, koji tek treba da se raspišu.

(Kurir.rs/B.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja