NOVO U VRANJSKOJ GIMNAZIJI: Nadareni učenici dobijaju svoje odeljenje
Foto: Tatjana Stamenković

Ministarstvo prosvete

NOVO U VRANJSKOJ GIMNAZIJI: Nadareni učenici dobijaju svoje odeljenje

Srbija -

VRANJE - Ministarstvo prosvete od naredne školske godine odobrilo je Gimnaziji "Bora Stanković" u Vranju upis 20 učenika u novo specijalno računarsko odeljenje za nadarene učenike.

Otvaranjem novog odeljenja vranjska Gimnazija biće svrstana među 13 škola u Srbiji u kojima se radi po programu Računarske gimnazije.

foto: Tatjana Stamenković

"Kako dugi niz godina pratimo postignuća naših učenika na upisu, tu su i zapaženi rezultati na takmičenjima, usledila je potreba za jednim specijalnim odeljenjem za nadarene učenike. S obzirom da postoji i interesovanje učenika po završenom osnovnom obrazovanju i analiza po upisu naših učenika na fakultetima kod kojih su najveće interesovanje za Elektrotehnički fakultet,

Matematički i Fakultet organizacionih nauka, ovaj smer je odlična priprema za dalje školovanje", izjavila je Suzana Mišić Stanković, direktorka Gimnazije "Bora Stanković".

foto: Tatjana Stamenković

Učenici osmog razreda sa teritorije Pčinjskog okruga koji su zainteresovani da pohađaju specijalno računarsko odeljenje, za polaganje posebnog prijemnog ispita, mogu da konkurišu i pripremaju se u Gimnaziji u Vranju. Sve potrebne informacije učenici mogu da dobiju u školi i na sajtu Gimnazije.

(Kurir.rs/T. S./Foto: T. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track