BABA MARTA SE NE PREDAJE: Zabelela se Kikinda, apel vozačima da voze oprezno
Foto: Kurir/S.U.

PUTARI INTERVENISALI

BABA MARTA SE NE PREDAJE: Zabelela se Kikinda, apel vozačima da voze oprezno

Srbija -

KIKINDA- Vozače i putare jutros je i u Kikindi dočekao sneg, koji je u ovom delu Banata počeo da pada kasno sinoć. Prema merenjimam obavljenim u 7 sati, na lokalnoj Meteorološkoj stanici, visina snežnog pokrivača iznosila je 4 centimetra.

foto: Kurir/S.U.

Milivoj Linjački, komadant Štaba zimske službe, kaže za Kurir da se saobraćaj u Kikindi i prilazima gradu odvija usporeno i otežano:

"Najnovije snežne padavne spremno smo dočekali. Zimska služba intervenisala je jutros oko pola četiri. Na gradske saobraćajnice prvog priorireta bačen je so. Sa saobraćajnica prvog prioriteta van grada, putari su sneg uklanjali sa kolovoza. Očekujemo porast dnevne temperature i topljenje snežnog pokrivača. Pratićemo situaciju na terenu i reagovati. Svim učesnicima u saobraćaju savetujem da budu maksimalno oprezni, smanje brzinu i drže bezbedno odstojanje- rekao nam je Linjački.

foto: Kurir/S.U.

Od početka marta, Baba Marta se Kikinđanima predstavila u svim izdanjima. Prvom marta izmereno je čak 20 stepeni ispod nule, da bi desetak dana kasnije temperature dosegla 21 podeljak Celzijusove skale.

Na Kikindu se 12. marta, u kasnim popodnevnim satima, obrušilo jako nevreme. Grad i okolinu je zasuo jak pljusak, praćen ledom i slabim snegom.

(Kurir.rs/S.U./Foto: S.U.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Brzo i lako: Naučite kako da namestite lance na točkovima!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track