Niš će tražiti jedan avion Jata
Foto: Fonet

Konstantin Veliki

Niš će tražiti jedan avion Jata

Srbija -
Bio bi stalno stacioniran na niškom aerodromu, odakle bi leteo ka evropskim gradovima, izjavio je gradonačelnik Niša Zoran Perišić

NIŠ - Grad Niš će nakon restrukturiranja Jata zatražiti da jedan avion srpske aviokompanije bude stalno stacioniran na niškom aerodromu, odakle bi leteo ka evropskim gradovima, izjavio je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

On je na konferenciji za novinare rekao da je to jedna od mogućih varijanti razvoja Aerodroma "Konstantin Veliki" o kojoj razmišljaju u niškoj gradskoj upravi, a da je druga najam aviona za formiranje niške aviokompanije.

Perišić je dodao da će o novoj aviokompaniji "debelo razmisliti" i ocenio da bi nova kompanija sa 120 do 150 sati mesečno leta za dva do tri meseca poslovala pozitivno. On je rekao da je Grad Niš potpisao novi ugovor o subvencijama sa crnogorskim avio prevoznikom Montenegroervejzom, koji je, kako je istakao, znatno povoljniji za grad od prethodnog.

"Nemamo pravo da pretvorimo Niš u palanku. Grad mora da ima aerodrom koji funkcioniše", rekao je Perišić.Direktor aerodroma u Nišu Dragan Bugarinović je rekao da je ugovor sa Montenegroervejzom povoljniji i da će se na subvencijama uštedeti oko 30 odsto.

"Ovim ugovorom u obračun za subvencije se uključuju i putnici koji iz Niša lete do Podgorice, a ne samo oni koji nastavljaju ka evropskim destinacijama", rekao je Bugarinović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track